Ο πρωθυπουργός της Ινδίας στηρίζει το «plogging» - Μάζεψε ξυπόλυτος σκουπίδια στην παραλία

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας στηρίζει το «plogging» - Μάζεψε ξυπόλυτος σκουπίδια στην παραλία Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι δημοσίευσε ένα βίντεο να περπατά ξυπόλυτος σε μια παραλία, μαζεύοντας ό,τι σκουπίδι έβρισκε στον δρόμο του.

Ο Ινδός πρωθυπουργός εθεάθη το Σάββατο να μαζεύει πλαστικά σκουπίδια, μπουκάλια και άλλα απορρίμματα από την παραλία, στη διάρκεια της πρωινής του βόλτας. 

Στο ενός λεπτού βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter φαίνεται να σκύβει και να μαζεύει διαφόρων ειδών σκουπίδια, τα οποία στη συνέχεια τοποθετεί σε μια σακούλα, παροτρύνοντας ταυτόχρονα τον κόσμο να βοηθά στην καθαριότητα των δημόσιων χώρων. 

«Κάνοντας plogging στην [πόλη] Mamallapuram, σήμερα το πρωί. Κράτησε πάνω από μισή ώρα. Επίσης παρέδωσα τη "συλλογή" μου στον Jeyaraj, που είναι μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου. Ας σιγουρευτούμε πως οι δημόσιοι χώροι μας είναι καθαροί και τακτοποιημένοι! Αν σιγουρευτούμε επίσης πως παραμένουμε υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση» έγραψε στο μήνυμά του ο Μόντι.


Ο όρος «plogging» περιγράφει το μάζεμα σκουπιδιών, όπως χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια, ενώ κάνεις γρήγορο βάδισμα ή τρέξιμο. 

Να σημειωθεί πως νωρίτερα φέτος ο Ναρέντρα Μόντι είχε ανακοινώσει μια καμπάνια για να απαλλάξει τη χώρα από τα πλαστικά μίας χρήσης. 


Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί στους δρόμους για να σταματήσουν το έργο επέκτασης του αεροδρομίου

Διεθνή / Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί κατά του μαζικού τουρισμού σε νέα διαδήλωση

Υποστήριξαν ότι η Βαρκελώνη είναι «ο πιο κορεσμένος τουριστικός προορισμός στον κόσμο» και η επέκταση του αεροδρομίου El Prat θα μπορούσε να καταδικάσει το μέλλον της Καταλονίας
LIFO NEWSROOM
Ο Έρικ Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Διεθνή / Μετά τον Ντόναλντ, ο Έρικ Τραμπ: «Δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Ο 41χρονος μέχρι σήμερα έχει κρατηθεί μακριά από την ενεργό πολιτική, ωστόσο δηλώνει πως αν αποφάσιζε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, «θα ήταν μια εύκολη επιλογή»
LIFO NEWSROOM
Γάμος Μπέζος-Σάντσεζ: Το γαμήλιο πάρτι σε μεσαιωνικό ναυπηγείο με τις ερμηνείες των Lady Gaga και Έλτον Τζον

Διεθνή / Τζεφ Μπέζος: Το γαμήλιο πάρτι σε μεσαιωνικό ναυπηγείο - Θα τραγουδήσουν Lady Gaga και Έλτον Τζον

Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αγάπης στο μικρό νησί Σαν Τζόρτζιο, απέναντι από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, υπό τους ήχους του Ματέο Μποτσέλι, γιου του διάσημου τενόρου Αντρέα Μποτσέλι
LIFO NEWSROOM