Γιατί οι κινηματογράφοι στις ΗΠΑ απαγορεύουν μάσκες και μεταμφιέσεις στην πρεμιέρα του Τζόκερ

Γιατί οι κινηματογράφοι στις ΗΠΑ απαγορεύουν μάσκες και μεταμφιέσεις στην πρεμιέρα του Τζόκερ Facebook Twitter
0

Οι μεγαλύτερες αλυσίδες κινηματογράφων στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στην απαγόρευση μεταμφιέσεων, μασκών και ψεύτικων όπλων στις προβολές της νέας ταινίας Τζόκερ με τον Χοακίν Φίνιξ στο ρόλο του άσπονδου εχθρού του Batman, καθώς υπάρχει ανησυχία για πιθανή άσκηση βίας που συνδέεται με την πρεμιέρα της ταινίας στις 4 Οκτωβρίου.

Οι κινηματογράφοι « Landmark Theatres» στον ιστότοπό τους υπογραμμίζουν ότι «δεν θα επιτραπούν μάσκες, μεταμφιέσεις ή μακιγιαρισμένα πρόσωπα» στις αίθουσές τους. Αντίστοιχα η AMC Theatres, η μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφων στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι «συνεργάζονται με τις Αρχές» και πως η πολιτική τους επιτρέπει στους θεατές τις μεταμφιέσεις απαγορεύοντας ωστόσο «μάσκες, μακιγιάζ ή οποιοδήποτε άλλο μέσο καλύπτει το πρόσωπο... και όπλα ή αντικείμενα που μπορούν να δημιουργήσουν ανασφάλεια σε άλλους παρευρισκόμενους»

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια προέκυψαν την Τρίτη, όταν οι οικογένειες των θυμάτων των πυροβολισμών του 2012 στο Κολοράντο κατά τη διάρκεια προβολής του «The Dark Knight Rises» απέστειλαν επιστολή στην Warner Bros με την οποία καταδικάζουν τη βία των όπλων στην ταινία, ζητώντας την απόσυρση της χρηματοδότησης στους πολιτικούς που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση του νόμου για τα όπλα. Η απάντηση της εταιρίας ήταν ότι η ταινία σε καμία περίπτωση «δεν υποστηρίζει οποιαδήποτε μορφή βίας στον πραγματικό κόσμο». Ωστόσο, ο Τζόκερ δεν θα προβληθεί στις αίθουσες Century Aurora και XD όπου έλαβε χώρα το συμβάν.


Δελτίο που εκδόθηκε από αξιωματούχους στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε μία βάση της Οκλαχόμα, ανάφερε ότι το FBI είχε συλλέξει πληροφορίες σχετικά με μια «πραγματική πιθανότητα μαζικής επίθεσης» που συνδέεται με την ταινία μετά από «ανησυχητικές και πολύ συγκεκριμένες» συζητήσεις στο dark web.

Ωστόσο, η αστυνομία στο Λος Άντζελες εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραθέτει πιθανές απειλές σημειώνοντας ότι: «Ενώ δεν υπάρχουν αξιόπιστες απειλές στην περιοχή του Λος Άντζελες, το τμήμα θα διατηρήσει υψηλή εποπτεία γύρω από τις κινηματογραφικές αίθουσες όταν ξεκινήσει η προβολή».

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ