O Ερντογάν λέει πως θα συζητήσει με τον Τραμπ για αγορά Patriot

O Ερντογάν λέει πως θα συζητήσει με τον Τραμπ για αγορά Patriot Facebook Twitter
0

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα συζητήσει την αγορά αμερικανικών πυραύλων Patriot με τον Ντόναλντ Τραμπ αυτό τον μήνα.

Σε συνέντευξη του στο Reuters, o Eρντογάν τόνισε ότι η προσωπική του σχέση με τον Αμερικανό ομόλογό του μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση που έχει προκαλέσει στις σχέσεις των δύο χωρών η αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων.

Η αγορά των S-400 από την Τουρκία έγειρε τον Ιούλιο την προοπτική επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως έληξε η προσφορά πώλησης στην Άγκυρα του αμερικανικού αμυντικού συστήματος Patriot της εταιρείας Raytheon.

Εντούτοις, ο Ερντογάν δήλωσε στο Reuters ότι συζήτησε την αγορά Patriots σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ πριν από δύο εβδομάδες και θα συνεχίσει την συζήτηση αυτή όταν συναντηθούν οι δύο ηγέτες στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.

«Είπα όποιο πακέτο των... S-400 αποκτήσουμε, μπορούμε να αγοράσουμε από εσάς ένα συγκεκριμένο αριθμό Patriots», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στο Reuters. «Αλλά τόνισα πως πρέπει να δούμε προυποθέσεις που τουλάχιστον θα ταιριάζουν με τους S-400».

«Εκείνος είπε: 'Είσαι σοβαρός;'. Εγώ απάντησα: 'Ναι'», επισήμανε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως είπε στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο ότι θα συζητήσουν το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες όταν συναντηθούν.

Σε ερώτηση κατά πόσον θα ζητήσει επίσης από τον Αμερικανό πρόεδρο να αποτρέψει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ από το να επιβάλει ένα βαρύ πρόστιμο στην κρατική τράπεζα της Τουρκίας Halkbank για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε πως είναι βέβαιος ότι μπορούν να αποφύγουν ένα τέτοιο «λάθος», επικαλούμενος αυτό που ανέφερε πως «ένα διαφορετικό είδος εμπιστοσύνης» που έχουν οι δύο άνδρες.

«Κατά την άποψή μου μια χώρα όπως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να βλάψουν άλλο την σύμμαχο Τουρκία. Αυτή δεν είναι μια λογική συμπεριφορά» τόνισε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Οι Αρχές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυστηρές απαγορεύσεις για τη φετινή περίοδο του χατζ, για να περιορίσουν τον υπερπληθυσμό στη Μέκκα, η οποία στο παρελθόν έχει γίνει τόπος πολύνεκρων ποδοπατημάτων κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος
LIFO NEWSROOM
Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Διεθνή / Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Ο ανταγωνισμός των low-cost αεροπορικών και οι οργισμένοι επιβάτες που ταξιδεύουν με μία χειραποσκευή, δοκιμάζοντας «κόλπα» πακεταρίσματος για να ξεγελάσουν τις εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

«Δεν θα σωπάσουμε ποτέ, δεν θα εξαφανιστούμε ποτέ… Είναι οι φωνές μας υπερβολικά δυνατές για αυτό το κοινοβούλιο; Αυτός είναι ο λόγος που μας τιμωρούν;» αντέδρασε η Χάνα-Ράουιτι Μαΐπι-Κλαρκ
LIFO NEWSROOM
Η Λαγκάρντ για τα «κουτσομπολια» ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Διεθνή / Η Λαγκάρντ για τις φήμες ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Η αντίδρασή της, μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Κλάους Σβαμπ, ότι η Λαγκάρντ, μίλησε για πιθανή μείωση της θητείας της
LIFO NEWSROOM
«Πιο δυνατοί από ποτέ»: Το WorldPride υψώνει φωνή στην Ουάσιγκτον

Διεθνή / «Πιο δυνατοί από ποτέ»: Το WorldPride υψώνει φωνή στην Ουάσιγκτον

Από την πρώτη πορεία υπερηφάνειας το 1975 στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας, μέχρι τη φετινή διοργάνωση του WorldPride, η queer κοινότητα της Ουάσιγκτον αντιστέκεται στην καταστολή και απαντά με ορατότητα, πολιτισμό και διεκδίκηση
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΙΤΖΙ ΜΑΝΤΖΙΟΝΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Στο φως το ημερολόγιό του - «Επιτέλους νιώθω σίγουρος για το τι θα κάνω»

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για το αν είναι σωστό και δικαιολογημένο» έγραφε μήνες πριν πυροβολήσει και σκοτώσει τον CEO της UnitedHealthcare, Brian Thompson - Γιατί επικρίνει τους βομβιστές
LIFO NEWSROOM