ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Υπουργικό συμβούλιο: Tι αποφάσισε για Δικαιοσύνη και αλλαγές στη φορολογία

Υπουργικό συμβούλιο: Tι αποφάσισε για Δικαιοσύνη και αλλαγές στη φορολογία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκε  το πρώτο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σημερινό υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα να προτείνει στη βουλή τρεις υποψηφίους για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας αυστηρά μεταξύ των 6 αρχαιότερων -για κάθε θέση- ανώτατων δικαστών με βάση την επετηρίδα.

O υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε το διυπουργικό νομοσχέδιο για την αποκατάσταση της ομαλής διακυβέρνησης των Δήμων και των Περιφερειών λόγω της ακυβερνησίας που απειλεί να προκαλέσει στην αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική.

Ακολούθως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τις λεπτομέρειες του πρώτου φορολογικού νομοσχεδίου, που θα κατατεθεί το βράδυ της Παρασκευής και, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει τη μείωση ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων. Ακόμη, το υπουργικό συμβούλιο ενημέρωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για τις εξελίξεις στο θέμα του Brexit.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε σαφείς κατευθύνσεις στους υπουργούς που έχουν να κάνουν με τις οικονομικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα ο κ Μητσοτάκης είπε στους υπουργούς ότι «είναι αναγκαία η ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η πιστή προσήλωση στο κυβερνητικό πρόγραμμα, δεδομένης και της εμπιστοσύνης που ήδη αποτυπώνεται στις διεθνείς αγοράς για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης».

Στο πλαίσιο αυτό τους ζήτησε «να τηρήσουν απαρέγκλιτα τους προϋπολογισμούς των υπουργείων τους στους εναπομείναντες μήνες του 2019 και να μην υπερβούν τα αυστηρά όρια των προβλεπόμενων δαπανών, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των πρώτων στόχων που θα οδηγήσουν τη χώρα σε οριστική έξοδο από το φαύλο κύκλο της κρίσης και της αναιμικής ανάπτυξης.

Σημειώνεται τέλος ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως η αίθουσα που θα διεξάγονται τα υπουργικά συμβούλια θα ονομαστεί την επόμενη εβδομάδα «αίθουσα Δημήτρη Στεφάνου» στη μνήμη του πρόωρα χαμένου νομικού και δημόσιου λειτουργού ο οποίος υπηρέτησε με σπάνια συνέπεια κα ανεπίληπτο ήθος το δημόσιο συμφέρον.

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM