Βελτιωμένος ο καιρός αύριο - Νέα επιδείνωση την Τρίτη

Βελτιωμένος ο καιρός αύριο - Νέα επιδείνωση την Τρίτη Facebook Twitter
0

Βελτιωμένος θα είναι αύριο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή προγνώσεων του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, από την Ιταλία και τον κόλπο της Γένοβας από το μεσημέρι και μετά δημιουργείται ένα χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα, το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και την Τρίτη και την Τετάρτη θα προκαλέσει νέα μεταβολή του καιρού στην Ελλάδα με τοπικά έντονη αστάθεια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Κρήτης.

 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος μόνο στα βορειοδυτικά. Αντιθέτως, πολύ αυξημένα ύψη βροχής προβλέπονται το πρωί σε Σποράδες, Εύβοια κι Ανατολική Θεσσαλία, μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται και το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Ελλάδα / Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Αύξηση κρατήσεων και απελάσεων μεταναστών στην Ελλάδα το 2024, παρά τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και τη νομιμότητα της συγκεκριμένης πρακτικής
LIFO NEWSROOM
ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

Ελλάδα / ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

«Οι εκθέσεις βιβλίου αποτελούν χώρους ελεύθερου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών», επισημαίνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος 
LIFO NEWSROOM