Το Λονδίνο υπόσχεται 215 εκατ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή - Πώς θα τα επενδύσει

Το Λονδίνο υπόσχεται 215 εκατ. ευρώ για την κλιματική αλλαγή - Πώς θα τα επενδύσει Facebook Twitter
0

Το Λονδίνο δεσμεύτηκε σήμερα να επενδύσει 193 εκατομμύρια λίρες (215 εκατομμύρια ευρώ) στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.

Από τις επενδύσεις σε ηλεκτρικές μοτοσικλέτες στη βελτίωση των μετεωρολογικών συστημάτων προειδοποίησης ή την προώθηση της καθαρής ενέργειας, το βρετανικό υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Αφρική και Ασία να επιβιώσουν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός μας, ο πλανήτης μας, ο κόσμος μας» επισήμανε ο υπουργός Ρόρι Στιούαρτ στο Thomson Reuters Foundation. «Αυτή η ιδέα ότι υπάρχει πολύ σαφής διαφορά μεταξύ της ανάπτυξης και του να εργαζόμαστε υπέρ του περιβάλλοντος ή του κλίματος είναι ανοησίες» τόνισε ο Στιούαρτ στο περιθώριο μιας εκδήλωσης για το κλίμα στο Λονδίνο, την οποία οργάνωσε το υπουργείο του. «Όλα σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους...».

Η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους στη φτώχεια έως το 2030, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Οι φτωχές οικογένειες είναι πιο ευάλωτες στους κυκλώνες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και άλλα φαινόμενα σε σύγκριση με τους πλούσιους κι αυτό διότι τα βασικά περιουσιακά στοιχεία τους είναι συχνά κακοφτιαγμένα σπίτια και υποβαθμισμένη γη και οι απώλειές τους είναι σε μεγάλο βαθμό ανασφάλιστες, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία έγινε η πρώτη μεταξύ των χωρών της G7 που υιοθέτησε τον νομικά δεσμευτικό στόχο να μειώσει τις καθαρές εκπομπές άνθρακα στο μηδέν έως το 2050.«Σε αντίθετη περίπτωση, όχι μόνο καταστρέφουμε το περιβάλλον, ουσιαστικά, θα καταστρέψουμε κάποιες από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο» προειδοποίησε ο Στιούαρτ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM