Τεράστια δωρεά του Γουόρεν Μπάφετ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα - Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα

Τεράστια δωρεά του Γουόρεν Μπάφετ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα - Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα Facebook Twitter
0

Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε περίπου 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Berkshire Hathaway Inc σε πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το ίδρυμα των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Μπάφετ στα πλαίσια του σχεδίου του να μοιράσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε διάφορα ιδρύματα.

Σύμφωνα με την Berkshire, η 14η ετήσια δωρεά περιλαμβάνει 16,81 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας. Με τα χρήματα αυτά το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει σε φιλανθρωπίες ο Μπάφετ ξεπερνά τα 34,5 δισεκατομμύρια αφότου δεσμεύτηκε, το 2006, ότι θα μοιράσει τις μετοχές του.

Τα τέσσερα πέμπτα αυτής της δωρεάς πηγαίνουν στο Ίδρυμα Γκέιτς. Τα υπόλοιπα στο Ίδρυμα Σούζαν Τόμσον Μπάφετ –από το όνομα της εκλιπούσας συζύγου του– και σε άλλα ιδρύματα που διοικούνται από τα παιδιά του, τον Χάουαρντ, τη Σούζαν και τον Πίτερ.

Από το 1965 ο Γουόρεν Μπάφετ έχει μετατρέψει την Berkshire σε έναν κολοσσό στον οποίο ανήκουν εταιρείες όπως οι σιδηρόδρομοι BNSF, οι ασφάλειες αυτοκινήτων Geico και τα παγωτά Dairy Queen.

Μετά και τη νέα δωρεά, ο Μπάφετ θα έχει στην κατοχή του το 15,7% της Berskhire, μολονότι έχει ήδη μοιράσει σχεδόν το 45% των μετοχών που είχε το 2006. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 87,5 δισεκ. δολάρια. Στην κορυφή της λίστας του Forbes βρίσκεται ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδιοκτήτης της Amazon, με 157,8 δισεκ. δολάρια. Η Berkshire επένδυσε στην Amazon, για πρώτη φορά, στις αρχές της φετινής χρονιάς.

Οι Γκέιτς και τα ιδρύματα της οικογένειας Μπάφετ συνήθως πωλούν τις μετοχές για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους, όπως επιθυμεί και ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Πολιτισμός / Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Πολιτισμός / Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Ο «σκοτεινός μάγος της μόδας» ξεδιπλώνει την 30ή πορεία του με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει από τα φθαρμένα υφάσματα μέχρι τα κοστούμια με βάτες τύπου Φρανκενστάιν και το γλυπτό που παρουσιάζει τον ίδιο να ουρεί
LIFO NEWSROOM