Brexit: Το Εργατικό Κόμμα αποφασίζει για το αν θα ζητήσει δεύτερο δημοψήφισμα

Brexit: Το Εργατικό Κόμμα αποφασίζει για το αν θα ζητήσει δεύτερο δημοψήφισμα Facebook Twitter
EPA
0

Το Εργατικό Κόμμα συνέρχεται σήμερα για να συζητήσει την θέση του σχετικά με το αν θα ζητήσει την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος επί οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit. 

Καθώς οι όροι της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ασαφείς, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν πιέζεται από μεγάλο αριθμό βουλευτών και μελών του κόμματος να στηρίξει την θέση του δεύτερου δημοψηφίσματος, ή μίας κυρωτικής ψηφοφορίας, επί της συμφωνίας εξόδου.

Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο κόμμα της βρετανικής αντιπολίτευσης έχει παραμείνει προσκολλημένο στην θέση ότι θα στηρίξει την διεξαγωγή ψηφοφορίας για να προλάβει «ένα επιζήμιο Brexit των Τόρις» ή για να αποτρέψει μία έξοδο χωρίς συμφωνία, μία προοπτική για την οποία ανησυχούν οι επιχειρηματικοί κύκλοι.

Πηγή του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι η σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής δεν αναμένεται να συμφωνήσει για κάτι διαφορετικό από την παρούσα θέση, πράγμα που σημαίνει ότι το κόμμα δεν θα υποστηρίξει την διεξαγωγή ψηφοφορίας εάν διασφαλίσει την συμφωνία του για το Brexit.

Αυτό θα εξοργίσει περαιτέρω τους βουλευτές του, ανάμεσά τους και ο Τομ Γουότσον, ο οποίος υποστηρίζει την θέση του δεύτερου δημοψηφίσματος, σε μία έριδα που προκάλεσε την αποχώρηση οκτώ βουλευτών που ίδρυσαν το νέο κόμμα που ονομάζεται Change UK.

Σχεδόν τρία χρόνια αφού οι ψηφοφόροι υποστήριξαν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 52% έναντι 48%, η χώρα παραμένει βαθιά διαιρεμένη για το Brexit, καθιστώντας ασαφές το πότε, το πώς, αλλά και το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ενωση.

Η συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έχει απορριφθεί τρεις φορές από την Βουλή των Κοινοτήτων, αναγκάζοντας την επικεφαλής των Τόρις να αρχίσει συνομιλίες με το Εργατικό Κόμμα σε μία προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου και αποδοχής της συμφωνίας της ώστε να αποφευχθεί η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές.

Έπειτα από συνομιλίες τεσσάρων εβδομάδων, πηγές του Εργατικού Κόμματος δήλωσαν ότι οι τόνοι στις χθεσινές συνομιλίες με τη κυβέρνηση ήταν θετικότεροι από πριν και ότι ορισμένοι υπουργοί έδειξαν κάποια προθυμία να προχωρήσουν.

Αλλά με τη αντίστροφη μέτρηση να έχει αρχίσει και την νέα προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου να μην είναι και τόσο μακριά, τα βρετανικά κόμματα προετοιμάζονται για τις εκλογές της 23ης Μαΐου, προσφέροντας σε εκείνους που θέλουν την παραμονή στη Ενωση και στους άλλους που υποστηρίζουν μία ξεκάθαρη έξοδο νέο πεδίο αντιπαράθεσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
«Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM