Παναγία των Παρισίων: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στον ιστορικό καθεδρικό ναό

Παναγία των Παρισίων: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στον ιστορικό καθεδρικό ναό Facebook Twitter
EPA
0

Στις φλόγες παραδόθηκε το απόγευμα η Notre Dame, ο ιστορικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, και οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από τη Γαλλία, είναι εικόνες απόλυτης καταστροφής. 

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19.50 (ώρα Ελλάδας) και εικάζεται πως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο. Η αστυνομία την θεωρεί «ατύχημα».

Από εκείνη την ώρα, οι φλόγες εξαπλώθηκαν στον ναό, το κωδωνοστάσιο κατέρρευσε και λίγο αργότερα έπεσε και η οροφή

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, στις 9:48μ.μ άρχισε να εκκενώνεται και το Ιλ ντε λα Σιτέ, η νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα.

Παναγία των Παρισίων: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στον ιστορικό καθεδρικό ναό Facebook Twitter

Σώθηκαν τα αγάλματα

Λόγω των εργασιών ανακαίνισης στην εκκλησία την περασμένη εβδομάδα, οι υπεύθυνοι απομάκρυναν από τον χώρο τα ορειχάλκινα αγάλματα, που γλίτωσαν έτσι από τη φωτιά. 

 

Η γύρω περιοχή έχει εκκενωθεί. 

Περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονταν κάθε χρόνο τον εμβληματικό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.

Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε το προγραμματισμένο τηλεοπτικό διάγγελμά του εξαιτίας της φωτιάς στην Παναγία των Παρισίων.

Παναγία των Παρισίων: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στον ιστορικό καθεδρικό ναό Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM