Βουλή: Ψηφίστηκε η υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου

Βουλή: Ψηφίστηκε η υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ψηφίστηκε, σήμερα στη Βουλή, η τροπολογία για την υποχρεωτική αξιοποίηση των πληροφοριών από την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου, για την ολοκλήρωση του ελέγχου του «πόθεν έσχες».

Τη σχετική τροπολογία, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Κοζομπόλη και Σπύρου Λάππα, έκανε αποδεκτή ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τη νομοθετική Κωδικοποίηση και την διεύρυνσης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επίσης ψηφίστηκε σήμερα.

Η κ. Κοζομπόλη τόνισε πως προτείνεται να υπάρχει υποχρεωτικά και ο έλεγχος και η άρση του τραπεζικού απόρρητου για τους υπόχρεους σε έλεγχο «πόθεν έσχες» και υπογράμμισε ότι με την αλλαγή αυτή ενισχύεται η αξιοπιστία του ελέγχου και προωθείται η επιτάχυνση.

Ο κ. Λάππας επισήμανε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να υπάρξει άρση του απορρήτου για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και για τον πρωθυπουργό και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να δώσουν όσες πληροφορίες έχουν στην Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM