Εισαγγελική παρέμβαση για τα ρατσιστικά φαινόμενα σε Σάμο και Βίλια

Εισαγγελική παρέμβαση για τα ρατσιστικά φαινόμενα σε Σάμο και Βίλια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου, Πάγου Ξένης Δημητρίου έφεραν τα πρόσφατα περιστατικά στη Σάμο και τα Βίλια τα οποία ερευνώνται αν είχαν ρατσιστικά κίνητρα.

Η πρώτη περίπτωση αφορά στη Σάμο όπου μαθητές δημοτικού σχολείου απείχαν από τα μαθήματά τους με απόφαση των γονέων τους αντιδρώντας στη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων μέσα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στα Βίλια όπου πρόσφυγες δέχθηκαν επίθεση σε ξενοδοχείο της περιοχής.


Σύμφωνα με την παραγγελία της κ. Δημητρίου θα πρέπει να ερευνηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής αν στις δύο αυτές υποθέσεις έχουν ενδεχομένως εφαρμογή διατάξεις του νόμου που τιμωρεί τα εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM
Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM