Συναγερμός στις Βρυξέλλες μετά από απειλή για βόμβα - Εκκενώνεται η περιοχή

Συναγερμός στις Βρυξέλλες μετά από απειλή για βόμβα - Εκκενώνεται η περιοχή Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες μετά από απειλή για βόμβα.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, που μεταδίδουν εικόνες από το σημείο, μια ολόκληρη περιοχή έχει αποκλειστεί και οι αστυνομικοί απομακρύνουν δεκάδες πολίτες από τα γύρω κτίρια.

Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως περίπου 40 άνθρωποι έχουν εκκενώσει μία περιοχή στην βρετανική πρεσβεία κοντά στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα έγινε σε μια εταιρία που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το γραφείο της Κομισιόν.  

Η απειλή βόμβας σε κτίριο στην περιοχή των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων δεν έχει σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε πτν από λίγο ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως σημείωσε, η απειλή αφορούσε ένα κτίριο στην ευρύτερη περιοχή και η βελγική αστυνομία βρίσκεται επί τόπου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστότοπο του Βελγικού καναλιού, RTBF, πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζεται μια συμβουλευτική εταιρία που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως «η απειλή ελήφθη πολύ σοβαρά υπόψιν» και αυτή τη στιγμή έχει εκκενωθεί η γύρω περιοχή, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί και πυροσβέστες.



Περισσότερα σε λίγο...

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM