Συναγερμός στις Βρυξέλλες μετά από απειλή για βόμβα - Εκκενώνεται η περιοχή

Συναγερμός στις Βρυξέλλες μετά από απειλή για βόμβα - Εκκενώνεται η περιοχή Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες μετά από απειλή για βόμβα.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, που μεταδίδουν εικόνες από το σημείο, μια ολόκληρη περιοχή έχει αποκλειστεί και οι αστυνομικοί απομακρύνουν δεκάδες πολίτες από τα γύρω κτίρια.

Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως περίπου 40 άνθρωποι έχουν εκκενώσει μία περιοχή στην βρετανική πρεσβεία κοντά στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα έγινε σε μια εταιρία που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το γραφείο της Κομισιόν.  

Η απειλή βόμβας σε κτίριο στην περιοχή των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων δεν έχει σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε πτν από λίγο ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως σημείωσε, η απειλή αφορούσε ένα κτίριο στην ευρύτερη περιοχή και η βελγική αστυνομία βρίσκεται επί τόπου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστότοπο του Βελγικού καναλιού, RTBF, πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζεται μια συμβουλευτική εταιρία που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως «η απειλή ελήφθη πολύ σοβαρά υπόψιν» και αυτή τη στιγμή έχει εκκενωθεί η γύρω περιοχή, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί και πυροσβέστες.



Περισσότερα σε λίγο...

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM