Απίστευτη βαρβαρότητα: Έδεσαν 1.500 χελωνάκια με ταινία για να τα περάσουν από αεροδρόμιο

Απίστευτη βαρβαρότητα: Έδεσαν 1.500 χελωνάκια με ταινία για να τα περάσουν από αεροδρόμιο Facebook Twitter
0

Μπροστά σε μία εικόνα απίστευτης βαρβαρότητας βρέθηκαν οι αστυνομικοί σε αεροδρόμιο των Φιλιππίνων, καθώς εντόπισαν 1.529 ζωντανά χελωνάκια δεμένα με ταινίες μέσα σε εγκαταλελειμμένες βαλίτσες.

Οι τελωνειακές αρχές της Μανίλα κατάσχεσαν τέσσερις βαλίτσες την Κυριακή μέσα στις οποίες βρίσκονταν, δεμένες με ταινία, εκατοντάδες χελώνες προστατευόμενων και σπάνιων ειδών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Αρκετές από αυτές ανήκαν στο σπάνιο είδος χελώνας με κόκκινα πόδια ενώ βρέθηκαν και αρκετά χελωνάκια sulcata. 

Σύμφωνα αξιωματούχους που μίλησαν στον Guardian, οι βαλίτσες ανήκουν σε Φιλιππινέζο που είχε έρθει από το Χονγκ Κονγκ και εγκατέλειψε τις βαλίτσες με τις δεμένες χελώνες στον χώρο αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου Ninoy Aquino.

Η αξία τους στην μαύρη αγορά υπολογίζεται πως αγγίζει τα 70.000 ευρώ, καθώς στη χώρα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για χελώνες και άλλα εξωτικά ζώα, τόσο για κατοικίδια όσο και για το κρέας τους και τις υποτιθέμενες θεραπευτικές του ιδιότητες για κάποιες παθήσεις. 

Τα στοιχεία του δράστη δεν έχουν γίνει δημοσίως γνωστά αλλά, σε περίπτωση που συλληφθεί, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών και πρόστιμο 3.400 ευρώ. 

Το λαθρεμπόριο άγριων και σπάνιων ζώων είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη νοτιοανατολική Ασία. 

Μόνο μέσα στο 2018, οι τελωνειακές αρχές της χώρας κατάσχεσαν άγρια ζώα 560 διαφορετικών ειδών, ανάμεσα στα οποία ήταν αναρίθμητα φίδια, ιγκουάνα και χαμαιλέοντες. 


Οι χελώνες έχουν μεταφερθεί σε ειδικές εγκαταστάσεις και παρακολουθούνται από κτηνιάτρους.

Απίστευτη βαρβαρότητα: Έδεσαν 1.500 χελωνάκια με ταινία για να τα περάσουν από αεροδρόμιο Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM