ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αλαμπάμα: Τουλάχιστον 23 νεκροί από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου

Αλαμπάμα: Τουλάχιστον 23 νεκροί από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 23 νεκροί είναι ο απολογισμός από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου στην Αλαμπάμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ανάμεσα στα θύματα του ανεμοστρόβιλου που έπληξε χθες την κομητεία Λι υπάρχουν και παιδιά.

Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν ακόμα στα συντρίμμια των σπιτιών που καταστράφηκαν. 

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων βιώνουν μια πολύ δύσκολη νύχτα: ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα συντρίμμια σπιτιών και εταιρειών στην Κομητεία, όπου υπάγεται διοικητικά η μεγαλύτερη πόλη της Αλαμπάμα, η Όμπερν.

Μέσω Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους κατοίκους της Αλαμπάμα και άλλων περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα να είναι «προσεκτικοί» και να φροντίσουν να είναι «ασφαλείς», τονίζοντας πως «οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες» που έπληξαν την Πολιτεία είχαν «μεγάλη σφοδρότητα», ενώ προειδοποίησε μπορεί «να έρχονται κι άλλα». «Προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών, ο Θεός να σας ευλογεί όλους!», συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην Κομητεία Λι, ο Μπιλ Χάρις, είχε προειδοποιήσει λίγες ώρες νωρίτερα πως υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί o αριθμός των νεκρών. «Ακόμα βγάζουμε ανθρώπους από τα συντρίμμια», εξήγησε στην εφημερίδα Birmingham News. «Θα είμαστε εδώ όλη νύχτα», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM