«Η Αμερική δεν μπορεί να συντρίψει την Huawei - δεν κυβερνά τον κόσμο»: Συνέντευξη με τον ιδρυτή της Huawei

«Η Αμερική δεν μπορεί να συντρίψει την Huawei - δεν κυβερνά τον κόσμο»: Συνέντευξη με τον ιδρυτή της Huawei Facebook Twitter
Ren Zhengfei, ο ιδρυτής της Huawei
0

Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, σε μια συνέντευξη που έδωσε στο BBC, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει τρόπος να συντρίψουν οι ΗΠΑ» την γιγάντια ασιατική εταιρεία.

Ο Ren Zhengfei ισχυρίστηκε ότι η σύλληψη της κόρης του Meng Wanzhou, επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της εταιρείας, έχει πολιτικά κίνητρα.

Οι ΗΠΑ απαγγέλουν ποινικές κατηγορίες εναντίον της Huawei και της κυρίας Meng, μεταξύ των οποίων το ξέπλυμα χρήματος, τραπεζική απάτη και της κλοπή εμπορικών μυστικών.

«Η Αμερική δεν μπορεί να συντρίψει την Huawei - δεν κυβερνά τον κόσμο»: Συνέντευξη με τον ιδρυτή της Huawei Facebook Twitter
H Meng Wanzhou

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Huawei παραπλάνησε τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και τις τράπεζες σχετικά με τη δράση δύο θυγατρικών της εταιρειών (της Huawei Device USA και της Skycom Tech) προκειμένου να συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα της στο Ιράν, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Συνολικά, ο κινεζικός κολοσσός αντιμετωπίζει 23 κατηγορίες στις ΗΠΑ, όπου μεταξύ άλλων ελέγχεται και για κλοπή τεχνολογίας από την εταιρεία T-Mobile για τον έλεγχο ανθεκτικότητας των κινητών. Η Huawei απαντά για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι έχει προχωρήσει σε συμβιβασμό με την T-Mobile και η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο από το 2014.

Η Huawei αρνείται  οποιαδήποτε κατηγορία.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM