«Οπισθοχωρεί» η Amazon μετά τις αντιδράσεις- Δεν θα κατασκευάσει δεύτερη έδρα στη Νέα Υόρκη

«Οπισθοχωρεί» η Amazon μετά τις αντιδράσεις- Δεν θα κατασκευάσει δεύτερη έδρα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
0

Η εταιρεία Amazon.com ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει το σχέδιό της να κατασκευάσει μια δεύτερη έδρα (HQ2) στη Νέα Υόρκη, μετά τις αντιδράσεις ντόπιων πολιτικών.

Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει, όπως ήταν προγραμματισμένο, με τα σχέδιά της για την οικοδόμηση εγκαταστάσεων στη Βόρεια Βιρτζίνια και το Νάσβιλ και «θα συνεχίσει να προσλαμβάνει και να αναπτύσσεται» στα 17 γραφεία που διαθέτει ήδη στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η εταιρεία είχε αρχίσει ήδη να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις από την περασμένη εβδομάδα. Καθώς δεν είχε ακόμη αγοραστεί κάποιο οικόπεδο για την κατασκευή της δεύτερης έδρας, αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί το σχέδιο, όπως είπε μια πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Η Amazon είχε ανακοινώσει ότι θα δημιουργούσε 25.000 θέσεις εργασίας και θα έχτιζε τη μία από τις δύο νέες έδρες της στη συνοικία Λονγκ Άιλαντ Σίτι, απέναντι ακριβώς από το Ιστ Ρίβερ.

Η πρόταση αυτή όμως βρήκε αντίθετους πολλούς Νεοϋρκέζους πολιτικούς που διαφωνούσαν με τα «κίνητρα» τα οποία υποσχέθηκαν στην Amazon ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Από τους σφοδρότερους επικριτές του σχεδίου ήταν και η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτες, η οποία εξελέγη πρόσφατα στο Κογκρέσο με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ορισμένοι κάτοικοι της συνοικίας, που κάποτε ήταν στέκι καλλιτεχνών αλλά σήμερα σταδιακά κατακλύζεται από ουρανοξύστες, διαφωνούσαν επίσης με το σχέδιο. Κάποιοι φοβούνταν ότι θα αναγκάζονταν να μετακομίσουν λόγω των αύξησης των ενοικίων και των πιέσεων που θα δεχόταν το ήδη επιβαρυμένο μετρό της πόλης ή ακόμη και το αποχετευτικό σύστημα.

Ο Κουόμο στήριζε ενθέρμως το σχέδιο, επικαλούμενος όχι μόνο τις νέες θέσεις εργασίας αλλά και τα φορολογικά έσοδα που θα απέφερε μακροχρόνια στην Πολιτεία.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο επέκρινε την εταιρεία επειδή υπαναχώρησε στο σχέδιό της, λέγοντας ότι "πέταξε" μια ευκαιρία και δεν κατάφερε να συνεργαστεί με την κοινότητα.

«Πρέπει να είσαι σκληρός για να τα καταφέρεις στη Νέα Υόρκη... Έχουμε τα καλύτερα ταλέντα στον κόσμο και καθημερινά αναπτύσσουμε μια ισχυρότερη και δικαιότερη οικονομία για όλους. Αν η Amazon δεν αναγνωρίζει την αξία αυτού του πράγματος, θα την αναγνωρίσουν οι ανταγωνιστές της» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM