Κατασχέθηκαν πίνακες ζωγραφικής με την υπογραφή του Χίτλερ στη Γερμανία

Κατασχέθηκαν πίνακες ζωγραφικής με την υπογραφή του Χίτλερ στη Γερμανία Facebook Twitter
0

Πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα που αποδίδονται στον Αδόλφο Χίτλερ κατασχέθηκαν λόγω αμφιβολιών για την αυθεντικότητά τους, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Νυρεμβέργης.

Συνολικά 63 έργα που έφεραν την υπογραφή «A. H.» ή «Α. Hitler» κατασχέθηκαν, εκ των οποίων 26 επρόκειτο να δημοπρατηθούν το Σάββατο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Διενεργούμε έρευνα στην εισαγγελία της Νυρεμβέργης μετά τις υποψίες για πλαστογράφηση και απόπειρα απάτης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γενική εισαγγελέας 'Αντσιε Γκάμπριελς-Γκόρσολκε διευκρινίζοντας ότι στο εξής η έρευνα διενεργείται για να «εξακριβωθεί αν τα έργα είναι πλαστά ή αυθεντικά».

Μόνο πέντε από τα 31 έργα που αναγράφονταν στον κατάλογο του οίκου δημοπρασιών θα διατεθούν τελικά προς πώληση το Σάββατο, επιβεβαίωσε σήμερα ο οίκος Weidler.

Τα υπόλοιπα 26 έργα σβήστηκαν από τον κατάλογο. Η εισαγγελία κατάσχεσε 37 άλλα, η αυθεντικότητα των οποίων αμφισβητείται επίσης.

Στις 24 Ιανουαρίου η αστυνομία κατάσχεσε τρεις ακουαρέλες που αποδίδονται στον Χίτλερ, οι οποίες επρόκειτο να δημοπρατηθούν στο Βερολίνο την ίδια ημέρα έπειτα από αμφιβολίες για την αυθεντικότητά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM