Ο υπαινιγμός της Βασίλισσας Ελισάβετ για το Βrexit

Ο υπαινιγμός της Βασίλισσας Ελισάβετ για το Βrexit Facebook Twitter
EPA
0

Η Βασίλισσα Ελισάβετ με δήλωση της ζήτησε «σεβασμό στη διαφορετική άποψη και αναζήτηση «κοινών σημείων».

Οι αναλυτές επεσήμαναν πως τα σχόλια της Βασίλισσας αναφέρονται στη συζήτηση για το Brexit και την επερχόμενη νέα ψηφοφορία στο κοινοβούλιο επί της συμφωνίας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η ψηφοφορία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. 

Ο  ρεπόρτερ για θέματα της βασιλικής οικογένειας στο BBC, ο Νίκολας Γουίτσελ, σχολίασε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Βασίλισσα «έστελνε μήνυμα». 

 «Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς πως η αρχηγός του κράτος θα χρησιμοποιούσε αυτές τις λέξεις χωρίς να πιστεύει πως θα αντιμετωπίζονταν ως αναφορά στην τρέχουσα πολιτική συζήτηση», λέει και προσθέτει πως τα λόγια της ήταν μία συνέχεια του χριστουγεννιάτικου μηνύματος της. 

Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ σχολίασε πως υπήρχε «τεράστια σοφία» στα λόγια της Βασίλισσας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM