Η Τεχεράνη ελπίζει ότι η Ευρώπη μπορεί να σώσει τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Η Τεχεράνη ελπίζει ότι η Ευρώπη μπορεί να σώσει τη συμφωνία για τα πυρηνικά Facebook Twitter
EPA
0

Ότι η Ευρώπη μπορεί να σώσει την πυρηνική συμφωνία του Ιράν ελπίζει η Τεχεράνη, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Το Ιράν εξακολουθεί να ελπίζει ότι η Ευρώπη μπορεί να σώσει την πυρηνική συμφωνία που συνήφθη το 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και έξι μεγάλων δυνάμεων παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Μπαχράμ Κασεμί.

"Υπαρχουν κάποιες ασάφειες στην εφαρμογή του μηχανισμού της ΕΕ για την προστασία του εμπορίου με το Ιράν από τις αμερικανικές κυρώσεις (...) Ωστόσο εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι μπορούν να σώσουν την συμφωνία", σημείωσε ο Κασεμί σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Οι άλλες χώρες που έχουν υπογράψει την συμφωνία καταβάλλουν προσπάθειες για την διάσωσή της από τον Μάιο, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από αυτήν. Οι ΗΠΑ επέβαλαν εξάλλου εκ νέου αυτόν τον μήνα κυρώσεις στο Ιράν, οι οποίες έχουν στόχο τον πετρελαϊκό, τον τραπεζικό και τον τομέα των μεταφορών της χώρας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Διεθνή / Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Σύμφωνα με ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram, ο Γκούντκοφ σκοτώθηκε μαζί με ακόμη δέκα στρατιωτικούς, κατά την ουκρανική επίθεση σε ρωσικό σημείο διοίκησης
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ετοιμάζεται να ρίξει δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσει παράσιτο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσουν σαρκοφάγο σκουλήκι

Πρόκειται για σχέδιο καταπολέμησης ενός παρασίτου που θα μπορούσε να καταστρέψει τη βιομηχανία βοδινού κρέατος, να αφανίσει την άγρια ζωή και ακόμη και να σκοτώσει κατοικίδια ζώα
LIFO NEWSROOM