Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό

Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε, σήμερα, ότι θα αναπτύξει στρατό των ΗΠΑ και θα κλείσει τα νότια σύνορα της χώρας του, αν το Μεξικό δεν ανακόψει τις μεγάλες ομάδες μεταναστών που κατευθύνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Σαλβαδόρ.

«Πέρα από την παύση όλων των πληρωμών σε αυτές τις χώρες, που φαίνεται ότι δεν έχουν κανέναν έλεγχο στον πληθυσμό τους, θα πρέπει, με τους ισχυρότερους όρους, να ζητήσω από το Μεξικό να σταματήσει αυτή την επίθεση - και αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα καλέσω τον στρατό των ΗΠΑ και ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ο Τραμπ επανέφερε έτσι ένα από τα κύρια θέματα της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας του το 2016, τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που είναι κρίσιμες για τη θητεία του.

Επανέλαβε επίσης τις απειλές ότι θα σταματήσει την οικονομική βοήθεια προς αυτές τις χώρες της κεντρικής Αμερικής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στέλνει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο να συναντηθεί με τον Μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο στην Πόλη του Μεξικού αύριο Παρασκευή.

Με μια σειρά σημερινών τουίτ, ο Τραμπ φάνηκε επίσης να συνδέει το θέμα των μεταναστών με το εμπόριο και την πρόσφατη συμφωνία με το Μεξικό για την αντικατάσταση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου (NAFTA) η οποία αναμένει την επικύρωσή της.

«Η επίθεση στη χώρα μας στα Νότια Σύνορά μας, περιλαμβανομένων των Εγκληματικών Στοιχείων και των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ που συρρέουν, είναι πολύ πιο σημαντικά για εμένα, ως Πρόεδρο, από το εμπόριο ή την USMCA. Ελπίζω πως το Μεξικό θα σταματήσει αυτή την επίθεση στα Βόρεια Σύνορά του», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην εμπορική συμφωνία που είναι γνωστή ως Συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού-Καναδά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Μήπως ο τίτλος του δούκα του Γιορκ είναι καταραμένος;

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Μήπως ο τίτλος του δούκα του Γιορκ είναι καταραμένος;

Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είναι ο πρώτος δούκας του Γιορκ που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου - Αποκεφαλισμοί, προδοσίες και άσχημες ειδήσεις έχουν σημαδέψει την ιστορία του τίτλου
LIFO NEWSROOM
Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βυθίστηκε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Διεθνή / Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βιώνει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Ο αρχιεπίσκοπος Στίβεν Γουντ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ η Αγγλικανική Εκκλησία της Βόρειας Αμερικής βυθίζεται σε κρίση εμπιστοσύνης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

«Αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση σχετική με την προσάρτηση της περιοχής από το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Η εταιρεία πίσω από τον ανελκυστήρα της ληστείας του Λούβρου κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

«Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για εγκληματική πράξη, αλλά όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αρχίσαμε να αστειευόμαστε και να σκεφτόμαστε σλόγκαν», δήλωσε η υπεύθυνη marketing της εταιρείας
LIFO NEWSROOM