O Λούλα απέσυρε την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Βραζιλίας

O Λούλα απέσυρε την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Βραζιλίας Facebook Twitter
EPA
0

Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέσυρε σήμερα την υποψηφιότητά του, επιτρέποντας στον νυν υποψήφιο αντιπρόεδρο του Κόμματος των Εργαζομένων (PT) Φερνάντο Χαντάντ να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.

Mε αυτό τον τρόπο έληξε η νομική διαμάχη ενάντια στην απαγόρευση της υποψηφιότητάς του λόγω της καταδίκης του για διαφθορά.

Η πρόεδρος του κόμματος Γκλέισι Χόφμαν ανακοίνωσε την απόφαση στους υποστηρικτές του Λούλα έξω από το αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην πόλη Κουριτίμπα, όπου βρίσκεται φυλακισμένος από τον Απρίλιο.

Ο Λούλα εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για παθητική δωροδοκία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM