Θαρραλέες, δυνατές γυναίκες που έχουν συγκλονίσει, περπάτησαν μαζί στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας

Θαρραλέες, δυνατές γυναίκες που έχουν συγκλονίσει, περπάτησαν μαζί στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας Facebook Twitter
0

Σταρ του Χόλιγουντ και μοντέλα έκαναν χθες τις καθιερωμένες εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ Βενετίας, αλλά μια παρέα γυναικών κατάφερε να ξεχωρίσει και να συγκεντρώσει την προσοχή για έναν πολύ σημαντικό λόγο.

Οι Gessica Notaro, Jo Squillo, Giusy Versace και Francesca Carollo περπάτησαν μαζί πιασμένες από το χέρι και έδειξαν σε όλους πώς η δύναμη, η ενότητα και η θέληση είναι μονόδρομος για τις γυναίκες θύματα βίας και όσες αισθάνονται πως δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες στην κοινωνία.

Θαρραλέες, δυνατές γυναίκες που έχουν συγκλονίσει, περπάτησαν μαζί στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας Facebook Twitter
Από αριστερά: Jo Squillo, Gessica Notaro, Giusy Versace και Francesca Carollo (ΕPA)

Η Gessica Notaro και η Giusy Versace ήταν το επίκεντρο καθώς οι ιστορίες τους έχουν συγκλονίσει και συγκινήσει την Ιταλία.

Η ιταλίδα Giusy Versace, αθλήτρια παραολυμπιακών αγώνων και πρόεδρος του οργανισμού Disability no Limits, μάχεται ώστε να εξασφαλίσει πόρους για άτομα με αναπηρία. Η ίδια ήταν μοντέλο και ένα τροχαίο άλλαξε δραματικά την πορεία της ζωής της το 2005.

Έχασε και τα δυο της πόδια και μετά από μια μακρά μάχη με τα νέα δεδομένα της ζωής της, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις. Δεν είναι μόνο αθλήτρια, αλλά και συγγραφέας. Λατρεύει το χορό και το το 2014 συμμετείχε στο σόου «Dancing with the stars».

Δίπλα στην Versace, ήταν μια ακόμη γυναίκα-σύμβολο της Ιταλίας που τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει κεντρικό πρόσωπο του ακτιβισμού κατά της βίας και των κακοποιήσεων.

Θαρραλέες, δυνατές γυναίκες που έχουν συγκλονίσει, περπάτησαν μαζί στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας Facebook Twitter
(ΕPA)

Η ιστορία της Gessica Notaro, μοντέλο και φιναλίστ του διαγωνισμού για τη Μις Ιταλία το 2007, που δέχθηκε επίθεση με οξύ από τον πρώην σύντροφό της, προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον πριν από δύο χρόνια.

Η Νotaro δέχτηκε επίθεση στο Ρίμινι από τον πρώην σύντροφό της ο οποίος αντέδρασε με παθολογική ζήλια και άρχισε να την παρενοχλεί και να δημοσιοποιεί φωτογραφίες της όταν εκείνη τερμάτισε την σχέση τους.

Το μοντέλο ανέφερε την παρενόχληση στην αστυνομία και αν και ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψή του, εκείνος αφέθηκε τελικώς ελεύθερος, με περιοριστική εντολή. Λίγο καιρό μετά της επιτέθηκε με οξύ.

Η Gessica πέρασε πολύ καιρό σε ένα νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε αρκετές θεραπείες αποκατάστασης του δέρματός της το οποίο έχει καταστραφεί από την επίθεση .«Καθώς το οξύ μού έτρωγε το πρόσωπο, ήμουν γονατιστή και προσευχόμουν στο Θεό. Έλεγα: "Πάρε μου την ομορφιά αλλά τουλάχιστον άφησέ μου την όραση"» είχε πει σε συνέντευξή της.

Έκτοτε αποφάσισε πως η δραματική ιστορία της θα γινόταν το καύσιμο για να συνεχίσει τη ζωή της ως υπέρμαχος των γυναικών που κακοποιούνται και βιώνουν τον εφιάλτη της βίας.

Χθες, μαζί με την Giusy Versace, την δημοσιογράφο Francesca Carollo και την τραγουδίστρια Jo Squillo, η οποία κάλυψε το μάτι της προφανώς ως ένδειξη συμπαράστασης, έφερε ξανά στο προσκήνιο την ιστορία της.

Θαρραλέες, δυνατές γυναίκες που έχουν συγκλονίσει, περπάτησαν μαζί στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας Facebook Twitter
(Getty Images/Ideal Image)
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Πολιτισμός / Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Η Τζούντι Ντεντς μίλησε για τον κήπο του σπιτιού της στο νέο επεισόδιο του podcast Roots, αλλά αυτό που περιέγραψε δεν ήταν απλώς ένας κήπος. Ηταν ένας τόπος μνήμης, όπου τα δέντρα έχουν ονόματα, οι μυρωδιές κρατούν ζωντανό το παρελθόν και η φύση γίνεται παρηγοριά ακόμα κι όταν η όραση σχεδόν χάνεται.
THE LIFO TEAM
Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM
Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Πολιτισμός / Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Η Αριάνα Γκράντε πρωταγωνιστεί στο νέο «Meet the Parents» δίπλα στον Μπεν Στίλερ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Ντε Νίρο είπε ότι είναι ίσως η πιο αστεία συμπρωταγωνίστρια με την οποία έχει δουλέψει ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ολίβια Ροντρίγκο ανοίγει τη νέα της εποχή με το «Drop Dead» στις Βερσαλλίες

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο κυκλοφόρησε το «Drop Dead» με φόντο τις Βερσαλλίες

Η Ολίβια Ροντρίγκο επέστρεψε με το «Drop Dead», το πρώτο τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ της, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Το βίντεο, σε σκηνοθεσία της Πέτρα Κόλινς, γυρίστηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών.
THE LIFO TEAM
Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Πολιτισμός / Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Ο φετινός Απρίλιος του Μαουρίτσιο Κατελάν είχε απ’ όλα: ένα βουβό γκαλά στο Σικάγο, μια γραμμή εξομολόγησης και τον πεσμένο Πάπα του σε νέα έκδοση 666 αντιτύπων. Το αποτέλεσμα δεν ήταν απλώς μια ακόμη πρόκληση, αλλά μια νέα υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο Ιταλός καλλιτέχνης μετατρέπει την τέχνη σε δημόσιο τελετουργικό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Tom Waits και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Πολιτισμός / Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Τομ Γουέιτς και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Το Boots on the Ground, η πρώτη νέα κυκλοφορία των Massive Attack από το 2020 και η πρώτη πρωτότυπη ηχογράφηση του Τομ Γουέιτς από το 2011, βγήκε στις 16 Απριλίου μαζί με ένα επτάλεπτο φιλμ από εικόνες διαδηλώσεων και επιχειρήσεων της ICE στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Bernard-Henri Lévy

Πολιτισμός / Γαλλία: Πάνω από 100 συγγραφείς εγκαταλείπουν ιστορικό εκδοτικό οίκο λόγω του ακροδεξιού ιδιοκτήτη

Στην πρωτοφανή αυτή μαζική αποχώρηση συμμετέχουν δεκάδες γνωστοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy και η φεμινίστρια συγγραφέας Virginie Despentes
THE LIFO TEAM