Άνδρας ξυλοκόπησε καθολικό ιερέα στις ΗΠΑ - Φώναζε «για όλα τα μικρά παιδιά»

Άνδρας ξυλοκόπησε καθολικό ιερέα στις ΗΠΑ - Φώναζε «για όλα τα μικρά παιδιά» Facebook Twitter
0

Άνδρας ξυλοκόπησε καθολικό ιερέα στην Πενσυλβάνια εν μέσω αποκαλύψεων για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς στις ΗΠΑ.

Ο ιερέας John Hutsko προσεύχονταν στην εκκλησία του στην Ιντιάνα, όταν ένας άγνωστος μπήκε μέσα και άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι, φωνάζοντας «για όλα τα μικρά παιδιά». 

Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται στη λίστα μεταξύ των 300 ιερέων που ερευνώνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων εδώ και δεκαετίες στην Πενσυλβάνια. 

Το σκάνδαλο έχει συνταράξει την περιοχή καθώς φαίνεται πως περίπου 1000 παιδιά είχαν πέσει θύματα των καθολικών ιερέων.

Μέχρι στιγμής, η τοπική αστυνομία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για το δράστη της επίθεσης. 

Ιερέας που τον γνώριζε, υποστήριξε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WGN πως ο John Hutsko είναι ένας αφοσιωμένος ιερέας και πως γρήγορα θα αποδειχτεί η αθωότητά του. 

«Ας παραδεχτούμε πως οι ιστορίες κακοποίησης είναι πολύ άσχημες, γι αυτό και μπορώ να φανταστώ πως κάποιοι άνθρωποι εξοργίστηκαν. Αλλά το να επιτίθεσαι σ' έναν αθώο ιερέα δεν πρόκειται να λύσει τίποτα» παραδέχτηκε ο ίδιος. 

Ο ιερέας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παραστούν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο, πήρε αμέσως εξιτήριο. 

Με πληροφορίες από Independent 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM