Το Πεκίνο επιβάλλει πρόσθετους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 16 δισ. δολαρίων

Το Πεκίνο επιβάλλει πρόσθετους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 16 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
0

Η Κίνα επιβάλλει πρόσθετους δασμούς 25% στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 16 δισεκ. δολαρίων, όπως πετρέλαιο, προϊόντα χάλυβα, αυτοκίνητα και ιατρικός εξοπλισμός, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου.

Με την κίνηση αυτή των κινεζικών αρχών κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο η εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών του κόσμου. 

«Είναι μια εντελώς παράλογη πρακτική» ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου στην ιστοσελίδα του, απαντώντας στην απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλει δασμούς 25% σε πρόσθετα κινεζικά προϊόντα αξίας 16 δισεκ. δολαρίων στις 23 Αυγούστου.

Μένει να δούμε πώς θα απαντήσουν οι ΗΠΑ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Διεθνή / Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Δύο υποψήφιοι πρόεδροι της Ρουμανίας: ο 38χρονος Τζόρτζε Σιμιόν, επικεφαλής του εθνικιστικού AUR και θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ, και ο 55χρονος Νικουσόρ Νταν, δήμαρχος Βουκουρεστίου με κεντρώο προφίλ
LIFO NEWSROOM