Κουβέλης: Πολιτική επιλογή του Ερντογάν η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Κουβέλης: Πολιτική επιλογή του Ερντογάν η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Facebook Twitter
0

Πολιτική επιλογή του Ερντογάν χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν για 18 μήνες προφυλακισμένοι.


«Η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών και απαράδεκτη κράτησή τους, αποτελεί μια πολιτική επιλογή από την πλευρά της Τουρκίας, του Ερντογάν συγκεκριμένα» τόνισε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον Σκάι.


Συμπλήρωσε ότι στο παρελθόν τέτοια περιστατικά λύνονταν συνήθως «με ένα απλό τηλεφώνημα» ανάμεσα στις δύο πλευρές.


Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε πως ο Ερντογάν ενέταξε το θέμα στο κλίμα έντασης που θέλει να έχει με τη χώρα μας.

Ακόμη, αποκάλυψε ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον χρόνο αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών, που συνεχίζουν να κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σημείωσε μάλιστα πως από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένα διεθνές φόρουμ στο οποίο να μην έχει τεθεί το ζήτημα και η προσπάθεια να αφεθούν ελεύθεροι είναι συνεχής.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM