Μισέλ Ομπάμα: Είναι ντροπή που μερικές φορές με κοιτάζουν και βλέπουν μόνο το χρώμα μου

Μισέλ Ομπάμα: Είναι ντροπή που μερικές φορές με κοιτάζουν και βλέπουν μόνο το χρώμα μου Facebook Twitter
0

Αν και η Μισέλ Ομπάμα έχει φύγει από τον Λευκό Οίκο, παραμένει συνεχώς στη δημοσιότητα.

Έχει μιλήσει για την πολιτική του νυν Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τον διαχωρισμό των παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους στα σύνορα, έχει πει ότι κουράστηκε να βλέπει τους άνδρες να «αποτυγχάνουν» και ότι είναι απόλυτα, οριστικά βέβαιη ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία το 2020.

Σε πρόσφατη συζήτηση στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανικών Βιβλιοθηκών, στη Νέα Ορλεάνη, μίλησε για τις προσδοκίες που περιέβαλαν την ίδια και τον Μπαράκ Ομπάμα, τον πρώτο Αφροαμερικανό Πρόεδρο κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στον Λευκό Οίκο.

«Ο Μπαράκ και εγώ από πολύ νωρίς γνωρίζαμε ότι θα αξιολογηθούμε με διαφορετικό κριτήριο» δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα.

«Δεν είχαμε την επιλογή να διαπράξουμε λάθη. Όχι ότι δεν κάναμε λάθη, αλλά έπρεπε να είμαστε καλοί - όχι, έπρεπε να είμαστε εξαιρετικοί - σε ό,τι κάναμε... Όταν είσαι ο πρώτος, είσαι αυτός που στρώνει το κόκκινο χαλί κάτω για τους άλλους που ακολουθούν» τόνισε.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ παρατήρησε ακόμη ότι ορισμένοι άνθρωποι αρνήθηκαν να δουν ο,τιδήποτε άλλο πέρα από το χρώμα του δέρματός της.

«Είναι απλά ντροπή, μερικές φορές οι άνθρωποι θα με κοιτάξουν και θα δουν μόνο το χρώμα μου και μετά θα διατυπώσουν κρίσεις γι αυτό» είπε.

«Αυτό είναι επικίνδυνο, να παρουσιάζουμε κάποιους ως μη ανθρώπους. Είμαστε όλοι άνθρωποι» ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM