Μέρκελ: Δεν αναμένεται λύση για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής

Μέρκελ: Δεν αναμένεται λύση για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής Facebook Twitter
EPA/NABIL MOUNZER
0

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια ευρωπαϊκή «λύση» στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. της 28ης-29ης Ιουνίου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στον Λίβανο.

«Γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει λύση σε επίπεδο των 28 κρατών μελών επί ενός συνολικού πακέτου για τα μεταναστευτικά ζητήματα» στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, επισήμανε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στον Λίβανο.

Την ώρα που η Ευρώπη παραμένει βαθιά διχασμένη στο θέμα αυτό, η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε στην αναγκαιότητα να επιτευχθούν σύντομα «συμφωνίες σε διμερές, τριμερές και πολυμερές επίπεδο» κατά τη διάρκεια της μίνι Συνόδου της Κυριακής.

«Σίγουρα όλες οι χώρες δεν επηρεάζονται με τον ίδιο τρόπο» από το πρόβλημα, υπογράμμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης από τη Βηρυτό, που έκανε δηλώσεις έχοντας στο πλευρό της τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.

«Την Κυριακή θα μας δοθεί η ευκαιρία μιας πρώτης ανταλλαγής απόψεων με τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη» συνέχισε η καγκελάριος της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια συνάντηση εργασίας και δεν εκδοθεί, μετά το πέρας της, κοινό ανακοινωθέν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM