Η πρώτη σκηνή γυναικείου αυνανισμού στο Μπόλιγουντ προκαλεί αντιδράσεις

Η πρώτη σκηνή γυναικείου αυνανισμού στο Μπόλιγουντ προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
Οι πρωταγωνίστριες της ταινίας
0

Μια ταινία του Bollywood που περιγράφεται ως η απάντηση της Ινδίας στο Sex and the City προκαλεί διαμάχη για την σκηνή αυνανισμού που περιλαμβάνει, αλλά και γιατί δείχνει μια γυναίκα να επιλέγει το περιστασιακό σεξ και να καπνίζει.

Το «Veere Di Wedding» είναι μια κωμωδία για τέσσερις φίλες που επανενώνονται για έναν γάμο και δείχνει τις παράλληλες, αλλά τόσο διαφορετικές, ιστορίες των γυναικών.

Οι γυναίκες πίνουν, κάνουν σεξ και στην πιο αμφιλεγόμενη σκηνή του φιλμ, μια από τις πρωταγωνίστριες αυνανίζεται χρησιμοποιώντας ένα δονητή. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια σκηνή υπάρχει στον κινηματογράφο της χώρας και οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες.

Η επιτυχία της ταινίας είναι μεγάλη καθώς σημειώνει 7.8 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις από την πρεμιέρα της την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με το Box Office Ινδίας.

Η σκηνή αυνανισμού έχει επικριθεί στα social media και σε αρκετά δημοσιεύματα, και όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν όταν κάποιος έγραψε στο Twitter, ότι έχει πάρει τη γιαγιά του στην ταινία και πως αισθάνθηκε αμηχανία και ντροπή.

Ακολούθησαν πολλά tweets με περίπου ίδιο περιεχόμενο, δημιουργώντας υποψίες ότι οργανώθηκε εκστρατεία εναντίον της ταινίας και της Swara Bhaskar.

Η πρωταγωνίστρια είναι από τις λίγους ηθοποιούς του Bollywood που μιλούν ενάντια στη μισαλλοδοξία, τη σεξουαλική παρενόχληση και τον θρησκευτικό εθνικισμό.

Η ηθοποιός λέει πάντως πως ήταν αναμενόμενο να εκφραστεί έτσι ο συντηρητισμός της χώρας.

Το συμβούλιο επίβλεψης ταινιών της Ινδίας είναι επίσης αυστηρό και έκοψε τις σκηνές με το φιλί από την πιο πρόσφατη ταινία του Τζέιμς Μποντ και αυτή την εβδομάδα απαγόρευσε την ταινία του Hollywood Love, Simon, που μιλά για μια εφηβική ομοφυλοφιλική σχέση.

Η σκηνή που δείχνει την ηθοποιό να αυνανίζεται σε αυτό το φιλμ επιβίωσε της λογοκρισίες, αλλά ο δονητής  διατάχθηκε να θολώσει και να μην είναι ευδιάκριτος.

Η ταινία αποτελεί μέρος ενός κύματος ινδικών ταινιών την τελευταία δεκαετία για να προωθήσει τις ιστορίες και την καθημερινότητα των γυναικών, να απεικονίσει ομοιόμορφα την ομοφυλοφιλία και να σπάσει άλλα πρώην πολιτιστικά ταμπού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM
Πρόεδρος Ισραήλ: Mην φοβάστε απέναντι στην τρομακτική αναζωπύρωση του αντισημιτισμού

Διεθνή / «Μίσος και αντισημιτισμός» λέει ο πρόεδρος του Ισραήλ για τις διαμαρτυρίες στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Την ώρα που πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν για τον πόλεμο στη Γάζα ο Ισαάκ Χέρτσογκ καταγγέλλει πως έχουν «μολυνθεί» από το μίσος και τον αντισημιτισμό
NEWSROOM