Ο ΟΠΕΚ συζητά την αύξηση παραγωγής πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ συζητά την αύξηση παραγωγής πετρελαίου Facebook Twitter
EPA
0

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα συζητήσουν το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από χώρες εντός και εκτός του ΟΠΕΚ κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, με αυτόν τον τρόπο θα «χαλαρώσουν» οι αυστηροί περιορισμοί στην παραγωγή που έχουν επιβληθεί τους τελευταίους 17 μήνες. 

Μια αύξηση κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα θα διαμορφώσει το ποσοστό συμμόρφωσης με τις παγκόσμιες μειώσεις παραγωγής στο 100% από το 152%.

Βασικό ρόλο στις αρχικές συνομιλίες στην Αγία Πετρούπολη αυτή την εβδομάδα έχουν οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας μαζί με τους εταίρους τους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ασκούν την προεδρία του ΟΠΕΚ φέτος, δήλωσαν οι πηγές.

Οι υπουργοί χωρών εντός και εκτός του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στη Βιέννη στις 22-23 Ιουνίου και η τελική απόφαση θα ληφθεί εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM