Παραμένει στο νοσοκομείο ο Μαχμούντ Αμπάς

Παραμένει στο νοσοκομείο ο Μαχμούντ Αμπάς Facebook Twitter
0

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εξακολουθεί να νοσηλεύεται σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Αμπάς εισήχθη χθες στο νοσοκομείο, για επιπλοκές έπειτα από επέμβαση στο αυτί.

Η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ιστισάρι, κοντά στη Ραμάλα, δήλωσε πως ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είναι καλά, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Η κατάσταση της υγείας του Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος είναι 83 ετών και δεινός καπνιστής, αποτελεί συχνά το αντικείμενο φημών.

Χθες βράδυ, ο Σάεμπ Έρεκατ, Παλαιστίνιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πρόεδρος πάσχει από «φλεγμονή στο αυτί που εμφανίστηκε μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα».

Σύμφωνα με έναν άλλο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, ο πρόεδρος Αμπάς υποφέρει από πόνους στο στήθος και υψηλό πυρετό.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής εισάγεται στο νοσοκομείο: την Τρίτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο αυτί και το βράδυ του Σαββάτου εισήχθη στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο Αμπάς εξελέγη πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής το 2005 για τέσσερα χρόνια αλλά παρέμεινε στον θώκο καθώς δεν διεξήχθησαν εκλογές λόγω της διένεξης στο εσωτερικό των Παλαιστινίων με τη Χαμάς, το ισλαμικό κίνημα που ασκεί την εξουσία στη λωρίδα της Γάζας. Δεν έχει ορίσει κάποιον διάδοχό του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM