ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ο Μακρόν υπενθυμίζει στις ΗΠΑ ότι δεν υπάρχει «Πλανήτης Β»

Ο Μακρόν υπενθυμίζει στις ΗΠΑ ότι δεν υπάρχει «Πλανήτης Β» Facebook Twitter
EPA
0

«Δεν υπάρχει πλανήτης Β» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου αναφερόμενος στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε έκκληση προς τις ΗΠΑ να κάνουν ό,τι είναι δυνατό, ώστε «ο πλανήτης να είναι κατοικήσιμος και μετά από 25 χρόνια».

Η ομιλία του Μακρόν δεν ήταν τυχαία, αφού οι ΗΠΑ έχουν οπισθοχωρήσει από τη Συμφωνία των Παρισίων του 2015, για την κλιματική αλλαγή, που προέβλεπε ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης των κρατών που επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον. 

Κύριος στόχος ήταν να μειωθεί ο ρυθμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Επί προεδρίας Ομπάμα, οι ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί να ελέγξουν τους ρύπους τους προς το περιβάλλον αλλά όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Ντόναλντ Τραμπ, απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία και τις δεσμεύσεις τον Ιούλιο του 2017.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας έκρουσε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου για την μόλυνση του πλανήτη στους Αμερικανούς, κάνοντας λόγο για «δολοφονία του πλανήτη». 

Όπως τόνιζε ο ίδιος, όλες οι χώρες οφείλουν να στραφούν σε φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας, ώστε να μειωθούν οι ρύποι άνθρακα στην ατμόσφαιρα, υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ θα πρέπει, κάποια στιγμή, να επιστρέψουν στη συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα. 

Με πληροφορίες από CNBC, AFP και Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ