Η Βρετανία αποφάσισε πως πρέπει να αναλάβει δράση στη Συρία μαζί με ΗΠΑ-Γαλλία

Η Βρετανία αποφάσισε πως πρέπει να αναλάβει δράση στη Συρία μαζί με ΗΠΑ-Γαλλία Facebook Twitter
0

Ύστερα από μία συνεδρίαση δύο ωρών, η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για μία απάντηση στη χημική επίθεση στη Συρία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συναντήθηκε σήμερα με τους βασικούς υπουργούς της σε ειδική συνεδρίαση για να συζητήσουν τη συμμετοχή της Βρετανίας, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σε ενδεχόμενη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, σε απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης στην πόλη Ντούμα.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε πως το καθεστώς του Άσαντ έχει ιστορικό της χρήσης χημικών όπλων και είναι εξαιρετικά πιθανό πως το συριακό καθεστώς ευθύνεται για την επίθεση του Σαββάτου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου της Μέι.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην ανάγκη ανάληψης δράσης για την ανακούφιση της ανθρώπινης δυστυχίας και την αποτροπή περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ», προστίθεται.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε η πρωθυπουργός να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους συμμάχους, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, για τον συντονισμό μιας διεθνούς απάντησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

  

Λίγο νωρίτερα, η Ρωσία ζήτησε να γίνει την Παρασκευή δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με θέμα συζήτησης τη Συρία, ανέφεραν διπλωμάτες.

Το αίτημα κατατέθηκε αφού ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε ότι «άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου» και κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον Συρίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Διεθνή / Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «οι απειλές χρήσης βίας κατά της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο συχνές», προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «διαψεύσει επανειλημμένα τέτοιες προκλήσεις»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πιέζει με την επίθεσή του στη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν παγιδευμένοι και αντιμετωπίζουν λιμό
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Διεθνή / Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Υπενθυμίζεται ότι ο Άσαντ και η οικογένειά του κατέφυγαν στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την ανατροπή της κυβέρνησής του από αντάρτες και τζιχαντιστές, ύστερα από 13 χρόνια εμφυλίου πολέμου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Το σχέδιο των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται «δυναμικό» και αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, παρουσιάζεται ως η πρώτη ολοκληρωμένη αμερικανική πρόταση που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ασφάλεια του Ισραήλ και στη μελλοντική κρατική υπόσταση των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Διεθνή / Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Το αργό πετρέλαιο από το πετρελαϊκό κοίτασμα Peshkhabour της Περιφέρειας του Κουρδιστάν άρχισε να ρέει και πάλι προς το λιμάνι του Τζεϊχάν, στην κοιλάδα των Αδάνων της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM