Οι ΗΠΑ απειλούν ξανά να αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Οι ΗΠΑ απειλούν ξανά να αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Facebook Twitter
EPA/MAGALI GIRARDIN
1

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε εκ νέου την Παρασκευή ότι θα αποχωρήσει από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Διαμήνυσε συγκεκριμένα πως χάνει την υπομονή της, μετά την απόφαση του οργάνου αυτού με έδρα τη Γενεύη να υιοθετήσει πέντε νέες αποφάσεις που καταδικάζουν το Ισραήλ, σύμμαχο της Ουάσινγκτον.

«Όταν το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεταχειρίζεται το Ισραήλ χειρότερα από τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και τη Συρία, είναι το ίδιο το Συμβούλιο που γίνεται ανόητο και ανάξιο του ονόματός του», κατήγγειλε η Νίκι Χέιλι, πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της.

Η αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος επέκρινε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζοντας πως επιδεικνύει χονδροειδή «προκατάληψη σε βάρος του Ισραήλ».

Στην ανακοίνωση της, η Χέιλι στηλιτεύει ιδίως το ότι το Συμβούλιο έχει υιοθετήσει πέντε αποφάσεις σε βάρος του Ισραήλ, αλλά μόνο μία σε βάρος της Βόρειας Κορέας, μία σε βάρος του Ιράν και μία σε βάρος της Συρίας.

«Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη», προειδοποίησε η Χέιλι. Οι χθεσινές «ενέργειες δείχνουν καθαρά ότι ο οργανισμός δεν έχει την αξιοπιστία που απαιτείται για να είναι αληθινός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έκρινε η ίδια.

Η αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως πως οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το Συμβούλιο, που έχει 47 μέλη και ιδρύθηκε το 2006 για να προωθεί και να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα διεθνώς.

Η νέα απειλή της Χέιλι διατυπώθηκε μετά τον διορισμό του Τζον Μπόλτον, νεοσυντηρητικού γερακιού, στο αξίωμα του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Αφότου ο Τραμπ εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την Ουνέσκο -την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών- έχουν μειώσει δραστικά τη συνεισφορά τους στον προϋπολογισμό του ΟΗΕ και έχουν ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
θυμήθηκα και το άλλο ανέκδοτο που ήθελαν οι ΗΠΑ να ιδρυθεί διεθνές δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου υπό τον όρο να εξαιρούνται οι δικοί της στρατιωτικοί - τι υπέροχη χώρα, τι υπέροχος λαός...