Εκατοντάδες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη εναντίον της αστυνομίας

Εκατοντάδες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη εναντίον της αστυνομίας Facebook Twitter
EPA/LUCA PIERGIOVANNI
0

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Μαδρίτης, όπου εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν απόψε, αξιώνοντας η αστυνομία να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό και να συμπεριφέρεται καλύτερα στους πλανόδιους πωλητές, μία ημέρα μετά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν με αφορμή τον θάνατο ενός Σενεγαλέζου.

Χθες, ο 35χρονος πλανόδιος πωλητής από τη Σενεγάλη, ο Μάμε Μπάγιε Ντιάγε υπέστη καρδιακή ανακοπή στον δρόμο ενώ επιχειρούσε να ξεφύγει από την αστυνομία.

Την ίδια νύχτα, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συνοικία Λαβαπιές της Μαδρίτης, όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες και σε κοντινή απόσταση από την οποία πέθανε ο Ντιάγε.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πλατεία στη συνοικία Λαβαπιές δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Εκατοντάδες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη εναντίον της αστυνομίας Facebook Twitter
Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στις συγκρούσεις με την αστυνομία. EPA/LUCA PIERGIOVANNI

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Αρκετά με την αστυνομική παρενόχληση» και φώναζαν «Δολοφόνοι αστυνομικοί».

Η δήμαρχος της Μαδρίτης Μανούελα Καρμένα διαβεβαίωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής πρωτεύουσας θα ερευνήσει το περιστατικό.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σήμερα, μια εκπρόσωπος τύπου του δημοτικού συμβουλίου επισήμανε ότι η δημοτική αστυνομία δεν καταδίωκε τον άτυχο Σενεγαλέζο, όπως κατήγγειλαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές.

Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM