Εκατοντάδες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη εναντίον της αστυνομίας

Εκατοντάδες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη εναντίον της αστυνομίας Facebook Twitter
EPA/LUCA PIERGIOVANNI
0

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Μαδρίτης, όπου εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν απόψε, αξιώνοντας η αστυνομία να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό και να συμπεριφέρεται καλύτερα στους πλανόδιους πωλητές, μία ημέρα μετά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν με αφορμή τον θάνατο ενός Σενεγαλέζου.

Χθες, ο 35χρονος πλανόδιος πωλητής από τη Σενεγάλη, ο Μάμε Μπάγιε Ντιάγε υπέστη καρδιακή ανακοπή στον δρόμο ενώ επιχειρούσε να ξεφύγει από την αστυνομία.

Την ίδια νύχτα, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συνοικία Λαβαπιές της Μαδρίτης, όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες και σε κοντινή απόσταση από την οποία πέθανε ο Ντιάγε.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πλατεία στη συνοικία Λαβαπιές δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Εκατοντάδες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη εναντίον της αστυνομίας Facebook Twitter
Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στις συγκρούσεις με την αστυνομία. EPA/LUCA PIERGIOVANNI

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Αρκετά με την αστυνομική παρενόχληση» και φώναζαν «Δολοφόνοι αστυνομικοί».

Η δήμαρχος της Μαδρίτης Μανούελα Καρμένα διαβεβαίωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής πρωτεύουσας θα ερευνήσει το περιστατικό.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σήμερα, μια εκπρόσωπος τύπου του δημοτικού συμβουλίου επισήμανε ότι η δημοτική αστυνομία δεν καταδίωκε τον άτυχο Σενεγαλέζο, όπως κατήγγειλαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές.

Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM