Πετρόπουλος: Δεν ήταν αποπομπή η παραίτηση που ζήτησα από τον διοικητή του ΕΦΚΑ

Πετρόπουλος: Δεν ήταν αποπομπή η παραίτηση που ζήτησα από τον διοικητή του ΕΦΚΑ Facebook Twitter
0

«Δεν αποτέλεσε ούτε αποπομπή, ούτε μομφή προς το πρόσωπο του κ. Μπακαλέξη η λήξη της θητείας του, με την παραίτηση την οποία ζήτησα», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σχετικά με το αίτημα προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ, να υποβάλει την παραίτησή του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm», ο κ. Πετρόπουλος είπε πως «η παραίτηση αυτή έγινε μετά την ολοκλήρωση ενός έτους σημαντικής προσπάθειας, που κατέβαλε και ο ίδιος -και τον ευχαρίστησα γι' αυτό- προκειμένου να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση της ψηφιοποιημένης λειτουργίας του ΕΦΚΑ, της επιτάχυνσης των διαδικασιών μηχανοργάνωσης, την επιτάχυνση της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, διότι αυτό θα επιφέρει την παύση της ύπαρξης αιτήσεων στα γκισέ, θα φέρει τη νέα εποχή αιτήσεων ηλεκτρονικών για όλα τα θέματα, για να παύσει αυτή η εικόνα συγκέντρωσης μεσάνυχτα σε κατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αγία Παρασκευή με έναν τρόπο, ο οποίος δεν ταιριάζει στη χώρα».

Πρόσθεσε ακόμη πως «φυσικά δεν είναι ευθύνη του κ. Μπακαλέξη το ότι υπάρχει αυτή η εικόνα, είναι ευθύνη του συστήματος που πρέπει να αλλάξει» αλλά επειδή «πρέπει να περάσουμε στη νέα φάση ανάπτυξης του ΕΦΚΑ, γι' αυτόν τον λόγο θα τοποθετηθούν στελέχη με κατάρτιση και εμπειρία να αναπτύξουν τα θέματα αυτά».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αν. Τομεάρχη Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ Νότη Μηταράκη, ότι «η αποπομπή του κ. Μπακαλέξη από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι -εν αντιθέσει με όσα υποστηρίζουν στο υπουργείο- τίποτε δεν πάει καλά με τον ΕΦΚΑ» ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε:

«Ο ΕΚΦΑ μέσα σε ένα έτος έκανε τεράστια άλματα, οργάνωσε μέσα σε χρόνο ρεκόρ όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και πέτυχε να βάλει σε τροχιά ανάπτυξης το σύστημα και να πετυχαίνει πλεονάσματα. Ήδη στους πρώτους μήνες του 18 καταγράφονται ακόμη πιο αυξημένα πλεονάσματα, είναι προδιαγεγραμμένη η καλύτερη επίδοση των πλεονασμάτων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ και το 2018, έχουμε αυξημένες εισφορές, που πληρώνονται, όχι ως προς το ύψος, αλλά και ως προς την ανταπόκριση των ασφαλισμένων στην καταβολή των εισφορών, που καλούνται να πληρώσουν σε σχέση με πέρυσι έχουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις και στην εισπραξιμότητα. Η εικόνα της καταστροφής που λέει ο κ. Μηταράκης και η ΝΔ δεν αποδεικνύεται».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM