Η Σούζαν Σάραντον εξομολογείται ότι ο Πολ Νιούμαν της είχε δώσει μέρος της αμοιβής του

Η Σούζαν Σάραντον εξομολογείται ότι ο Πολ Νιούμαν της είχε δώσει μέρος της αμοιβής του Facebook Twitter
2

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ, Σούζαν Σάραντον αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι ο Πολ Νιούμαν της είχε δώσει μέρος της αμοιβής του.

Όπως εξομολογείται, αυτό είχε γίνει όταν συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία «Το Λυκόφως του Ντετέκτιβ» (Twilight) του 1998, στην οποία έπαιζε και ο Τζιν Χάκμαν.

Η Σάραντον σε συνέντευξή της στο BBC 5, είπε ότι είχε διαπιστώσει ότι οι δύο άντρες συμπρωταγωνιστές της αμείβονταν το ίδιο, όμως παραπάνω από αυτήν.

Ο Νιούμαν, όπως ανέφερε, παρενέβη και είπε: «Λοιπόν, θα σου δώσω μέρος του δικού μου (μισθού)»

Η Σούζαν Σάραντον εξομολογείται ότι ο Πολ Νιούμαν της είχε δώσει μέρος της αμοιβής του Facebook Twitter

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της ενόψει του νέου της πρότζεκτ «Bombshell: The Hedy Lamarr Story», η Σάραντον είπε: «Η Έμμα Στόουν δήλωσε ανοιχτά ότι έλαβε ισότιμη αμοιβή γιατί οι άνδρες συμπρωταγωνιστές της επέμειναν σε αυτό και υποχώρησαν στις δικές τους απολαβές».

«Αυτό έγινε και στην περίπτωσή μου με τον Πολ Νιούμαν, όταν κάναμε μία ταινία μαζί πριν από χρόνια», δήλωσε.

Όταν το είπε στην παραγωγή της είπαν ότι υπήρχε συμφωνία «ευνοούμενων μερών», όμως εννοούσαν μεταξύ των δύο αντρών.

Συνεχίζοντας είπε για τον Νιούμαν: «Βγήκε μπροστά και είπε "Λοιπόν θα σου δώσω μέρος από τη δική μου αμοιβή". Λοιπόν, ναι, ήταν θησαυρός»

Ο όρος «ευνοούμενα μέρη» είναι μία συμφωνία ανάμεσα στον παραγωγό και τον ηθοποιό, η οποία διασφαλίζει ότι οι ηθοποιοί απολαμβάνουν τους ίδιους όρους με τους συμπρωταγωνιστές τους.

Η Σούζαν Σάραντον εξομολογείται ότι ο Πολ Νιούμαν της είχε δώσει μέρος της αμοιβής του Facebook Twitter

Στην ταινία «Το Λυκόφως του Ντετέκτιβ», και οι τρεις ηθοποιοί είχαν ίση συμμετοχή στην ταινία, όμως η Σάραντον εξομολογείται ότι μόνο ο Νιούμαν και ο Χάκμαν είχαν επωφεληθεί από τη συμφωνία.

Με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, η Σούζαν Σάραντον ανέφερε ότι πάντα θα υπάρχει προνομιακή μεταχείριση στο Χόλιγουντ.

«Πιστεύω ότι αυτό που θα σταματήσει είναι η ανεπιθύμητη ανταλλαγή», είπε.

«Όμως πιστεύω ότι αν δίνεις τον εαυτό σου σεξουαλικά, ή έλκεσαι από την εξουσία και θέλεις να κάνεις σεξ με κάποιον που έχει εξουσία, είναι και αυτό θέμα επιλογής».

«Αυτό που δεν θέλουμε είναι η εκμετάλλευση και να έχουμε τους Χάρβεϊ Γουάνστιν του κόσμου να εκμεταλλεύονται την εξουσία σε βάρος μας και σε βάρος της δουλειάς μας».

«Αυτό είναι αξιοκαταφρόνητο»

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM