Γενική απεργία στην Ισπανία για την Ημέρα της Γυναίκας- Θα συμμετάσχει και η Πενέλοπε Κρουζ

Γενική απεργία στην Ισπανία για την Ημέρα της Γυναίκας- Θα συμμετάσχει και η Πενέλοπε Κρουζ Facebook Twitter
Πολίτες παρακολουθούν την έκθεση «Faces from Oblivion» που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η έκθεση, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, δείχνει γυναίκες που φοίτησαν στο Πανεπιστήμιο στη 800ετή ιστορία του. (EPA / JM Garcia)
0

Προβλήματα στα δρομολόγια των σιδηροδρόμων αναμένεται να καταγραφθούν αύριο στην Ισπανία λόγω της γενικής απεργίας που κήρυξαν οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική σιδηροδρομική εταιρεία Renfe.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στα υπεραστικά δρομολόγια προβλέπεται ότι 200 τρένα εκ των 568 δεν θα κυκλοφορήσουν, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εξοπλισμών και Μεταφορών, διαχειρίστριας αρχής της Renfe, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπό της.

Το κείμενο διευκρινίζει ότι περίπου το 65% των δρομολογίων θα πραγματοποιηθεί. Σχετικά με τις δρομολόγια των υπερταχείων (AVE), 105 αναμένεται να ματαιωθούν (το 72% των δρομολογίων θα γίνει).

Δέκα συνδικαλιστικές ενώσεις απηύθυναν στα τέλη Φεβρουαρίου κάλεσμα για συμμετοχή σε αυτήν την 24ωρη απεργία με αφορμή την Ημέρα των Γυναικών.

Την ίδια ώρα, τα δύο συνδικάτα, οι Επιτροπές Εργατών (CCOO) και η Γενική Ένωση Εργατών (UGT) κήρυξαν δίωρη στάση εργασίας. Για το CCOO, πρέπει να απορριφθεί ο «αρνητισμός σχετικά με τις ανισότητες» μεταξύ ανδρών και γυναικών, ανισότητες που επιδεινώθηκαν με την οικονομική κρίση το διάστημα 2008- 2014.

Πρέπει επίσης να καταγγελθούν οι ανισότητες «στις πιθανότητες πρόσληψης, στο ενδεχόμενο παρενόχλησης και βίας, φαινόμενα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες και χιλιάδες γυναίκες» σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ένωση UGT.

Η απεργία μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Ισπανία εδώ και εβδομάδες και πολλές προσωπικότητες δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν.

Μεταξύ αυτών, η ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ γνωστοποίησε ότι ματαίωσε ορισμένες από τις υποχρεώσεις της και θα απεργήσει από τις «οικιακές» της υποχρεώσεις, αναθέτοντας τη φροντίδα των δύο παιδιών της στον πατέρα τους Χαβιέ Μπαρδέμ.

Για αύριο έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας από τις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας).

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο νοσοκομείο αναβάλλει χειρουργεία λόγω χαμηλών αποθεμάτων αίματος - «Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε χρόνο»

Διεθνή / Νοσοκομείο αναβάλλει χειρουργεία λόγω χαμηλών αποθεμάτων αίματος - «Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε χρόνο»

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι δίνουν αίμα όλο και λιγότερο... και οι τακτικοί αιμοδότες, οι σύλλογοι αιμοδοτών, είναι μια γενιά που γερνά και δεν μπορεί πλέον να δώσει αίμα μετά την ηλικία των 65»
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η δίκη που συγκλονίζει την Τουρκία: Η σκληρή δολοφονία 15χρονου, οι απειλές των ανήλικων δραστών και ο διαλυμένος τάφος

Διεθνή / Ξεκίνησε η δίκη που συγκλονίζει την Τουρκία: Η σκληρή δολοφονία 15χρονου, οι απειλές των ανήλικων δραστών και ο διαλυμένος τάφος

Νεκρός 15χρονος από πισώπλατες μαχαιριές ανηλίκων στη Χαλκηδόνα - Η συζήτηση περί ανηλίκων δραστών - Τι προβλέπει ο Τουρκικός Ποινικός Κώδικας - Απειλούν την οικογένεια του θύματος με θάνατο ενώ διέλυσαν τον τάφο του παιδιού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Από τον Καναδά μέχρι τη Φινλανδία: Nεοναζιστικές ομάδες από τις ΗΠΑ εξαπλώνονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Από τον Καναδά μέχρι τη Φινλανδία: Nεοναζιστικές ομάδες από τις ΗΠΑ εξαπλώνονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο

Ομάδες νεοναζί από μαχητικά αθλήματα, γνωστές ως «active club», εξαπλώνονται διεθνώς σε Καναδά, Ευρώπη, Λατινική Αμερική - Χρησιμοποιούν γυμναστήρια και πάρκα για στρατολόγηση σε φασιστικές ιδέες
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι πιέσεις στον Κιρ Στάρμερ για άμεση αναγνώριση της Παλαιστίνης από το Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Αυξάνονται οι πιέσεις στον Κιρ Στάρμερ για άμεση αναγνώριση της Παλαιστίνης από το Ηνωμένο Βασίλειο

Υπουργοί της κυβέρνησης του Κιρ Στάρμερ ζητούν άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Αναταραχή στη Βρετανία: Οικογένειες παρέλαβαν λανθασμένα λείψανα μετά τη συντριβή της Air India

Διεθνή / Αναταραχή στη Βρετανία: Οικογένειες παρέλαβαν λανθασμένα λείψανα μετά τη συντριβή της Air India

Δικηγόρος αποκαλύπτει ότι ταυτοποιήσεις ήταν εσφαλμένες και λείψανα θυμάτων είχαν «συνενωθεί» σε κοινά φέρετρα – Ζητείται παρέμβαση Στάρμερ ενόψει της συνάντησής του με τον Ναρέντρα Μόντι
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν και Αλ Σαράα ετοιμάζουν συμφωνία θαλασσίων συνόρων - Η Συρία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από Τουρκία

Διεθνή / Ερντογάν και Αλ Σαράα ετοιμάζουν συμφωνία θαλασσίων συνόρων - Η Συρία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από Τουρκία

Τα τουρκικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως υπάρχουν συζητήσεις με τον πρώην τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα για παρόμοια συμφωνία Τουρκία και Συρίας για θαλάσσια σύνορα
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μετά τη Λιβύη η Τουρκία επικεντρώνεται στην Αίγυπτο: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων

Διεθνή / Μετά τη Λιβύη η Τουρκία επικεντρώνεται στην Αίγυπτο: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων

Η σύλληψη του Μοχάμεντ Αμπντέλ Χαφίζ στην Κωνσταντινούπολη σηματοδοτεί τη μετατόπιση της Τουρκίας προς ενίσχυση των σχέσεων με την Αίγυπτο και τον αραβικό κόσμο, απομακρυνόμενη από τη στήριξη των Αδελφών Μουσουλμάνων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μπαράκ Ομπάμα: Η απάντηση στον Τραμπ που ζητά την ποινική του δίωξη - «Αδύναμη απόπειρα αντιπερισπασμού»

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: Η απάντηση στον Τραμπ που ζητά την ποινική του δίωξη - «Αδύναμη απόπειρα αντιπερισπασμού»

Το γραφείο του Ομπάμα προέβη στην ασυνήθιστη κίνηση να εκδώσει μια έντονη διάψευση, μετά τις κατηγορίες του Τραμπ εναντίον του πρώην Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM