Τσαβούσογλου: Τίποτα δεν θα σταματήσει τους Τούρκους στρατιώτες

Τσαβούσογλου: Τίποτα δεν θα σταματήσει τους Τούρκους στρατιώτες Facebook Twitter
EPA/Fabio Frustaci
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προειδοποίησε σήμερα τη Δαμασκό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αντιπαρατεθούν με συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που θα μπουν στην επαρχία Αφρίν για να προστατεύσουν τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

«Αν το καθεστώς μπαίνει εκεί για να εκκαθαρίσει την περιοχή από το PKK και την PYD (σ.σ. το συριακό κουρδικό κόμμα), τότε δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Όμως αν έρχεται για να υπερασπιστεί τις YPG τότε κανένας και τίποτα δεν θα σταματήσει τους Τούρκους στρατιώτες. Αυτό ισχύει για το Αφρίν, για τη Μανμπίτζ και για τις ανατολικές περιοχές του Ευφράτη», πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Αμάν της Ιορδανίας.

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την ανακοίνωση, μέσω της κρατικής τηλεόρασης της Συρίας, ότι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να μπουν στην επαρχία του Αφρίν για να σταματήσουν τις τουρκικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο Sana «οι λαϊκές δυνάμεις θα φτάσουν στο Αφρίν εντός των επόμενων ωρών για να στηρίξουν τους κατοίκους απέναντι στην επίθεση του τουρκικού καθεστώτος».

Το πρακτορείο δεν έδωσε διευκρινίσεις για τη σύνθεση αυτών των «λαϊκών δυνάμεων», ούτε ανέφερε κάποια ανάπτυξη του τακτικού συριακού στρατού.

Η Δαμασκός έχει καταγγείλει την «επιθετικότητα» της Τουρκίας στο Αφρίν αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε δηλώσει απερίφραστα ότι σκοπεύει να παρέμβει.

Την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής των YPG Σιπάν Χάμο είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις των οποίων ηγείται δεν έχουν «κανένα πρόβλημα» αν επέμβει ο συριακός στρατός «για να υπερασπιστεί το Αφρίν και τα σύνορα απέναντι στην τουρκική κατοχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM