To παράδοξο με τις πωλήσεις της Apple - Πουλάει λιγότερα iPhones, αλλά κάνει ρεκόρ κερδών

To παράδοξο με τις πωλήσεις της Apple - Πουλάει λιγότερα iPhones, αλλά κάνει ρεκόρ κερδών Facebook Twitter
0

Η Apple πούλησε λιγότερα smartphones στο τέταρτο τρίμηνο του 2017, από ό,τι στο τελευταίο τρίμηνο του 2016, όμως οι υψηλότερες τιμές των iPhones τελικά επέτρεψαν στην αμερικανική εταιρεία να έχει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Η εταιρεία ανέφερε κέρδη-ρεκόρ 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο πέρυσι, σύμφωνα με το BBC και το Reuters, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τις συσκευές την στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ δήλωσε ότι η ζήτηση για το νέο ακριβό iPhone X, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι το Νοέμβριο με τιμή που ξεκινά στα 1.000 δολάρια περίπου, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Όπως είπε, μετά την κυκλοφορία του, το iPhone Χ έχει κάθε εβδομάδα τις μεγαλύτερες πωλήσεις από κάθε άλλη συσκευή της Apple.

Τα έσοδα (κύκλος εργασιών) της εταιρείας στο τελευταίο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση και έφθασαν στο ύψος-ρεκόρ των 88,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα από τις υπηρεσίες (Apple Music, App Store, iCloud κ.α.) αυξήθηκαν κατά 18% στα 8,4 δισ. δολάρια.

Και όλα αυτά τα οικονομικά ρεκόρ συνέβησαν, παρόλο που ο συνολικός αριθμός iPhones που πωλήθηκαν στο τέταρτο τρίμηνο πέρυσι (77,3 εκατομμύρια συσκευές) ήταν μειωμένος κατά 1% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το μυστικό βρίσκεται στο ότι η μέση τιμή πώλησης των iPhones έχει πλέον διαμορφωθεί κοντά στα 800 δολάρια, κατά σχεδόν 100 δολάρια αυξημένη σε σχέση με πριν ένα έτος. Παρόλο που αυτό έχει ως συνέπεια η εταιρεία να πουλάει κάπως λιγότερα smartphones, τελικά βγάζει περισσότερα χρήματα από κάθε πώληση.

Η Apple επίσης αποκάλυψε ότι σήμερα σε όλο τον κόσμο υπάρχουν συνολικά περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές της iPhones, iPad, Macs, Apple Watches, AirPods κ.α. (30% περισσότερες από ό,τι πριν δύο χρόνια). Μια «ισχυρή πελατειακή βάση» τη χαρακτήρισε ο Τιμ Κουκ, η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για νέες υπηρεσίες όπως το Apple Pay.

Μία από τις μεγάλες προκλήσεις για την αμερικανική εταιρεία είναι να διεισδύσει στις δύο πολυπληθέστερες αγορές του κόσμου, την Ινδία και την Κίνα, όπου αντιμετωπίζει όμως σκληρό -και αποτελεσματικό- ανταγωνισμό από ισχυρές τοπικές εταιρείες. Στην Ινδία το μερίδιο αγοράς της Apple δεν ξεπερνά το 2%.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΕΥΝΑ

Τech & Science / Τα δημητριακά η πιο μολυσμένη τροφή με «παντοτινά χημικά» σε όλη την Ευρώπη - Τι έδειξε μελέτη

Η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον μόλις τώρα γίνεται σαφής, με νέες μελέτες να εμφανίζονται συχνά σχετικά με τη σύνδεση ορισμένων χημικών ουσιών με ασθένειες όπως ο καρκίνος
LIFO NEWSROOM
Σαμ Άλτμαν ChatGPT

Τech & Science / Ο Σαμ Άλτμαν κηρύσσει «κόκκινο συναγερμό» για το ChatGPT καθώς ο ανταγωνισμός πιέζει την OpenAI

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της Δευτέρας, ο Άλτμαν ανέφερε ότι η OpenAI θα επαναπροσανατολίσει τις προτεραιότητές της, σημειώνοντας πως η συγκυρία είναι «κρίσιμη»
LIFO NEWSROOM
Εάν φέτος τα Χριστούγεννα δεν σταματάτε να φτερνίζεστε, υπάρχει εξήγηση

Τech & Science / Εάν φέτος τα Χριστούγεννα δεν σταματάτε να φτερνίζεστε, υπάρχει εξήγηση

Παρότι οι γιορτές θεωρούνται περίοδος χαλάρωσης και οικογενειακής θαλπωρής, ειδικοί προειδοποιούν ότι η καθημερινότητα μέσα στο σπίτι μπορεί να μας επιφυλάσσει κάτι που συχνά παραβλέπουμε
LIFO NEWSROOM
GLP-1 ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Τech & Science / GLP-1: Τι είναι τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας που πήραν έγκριση από τον ΠΟΥ - Οι δύο πρώτες οδηγίες

Ο ΠΟΥ θα παρουσιάσει, σύμφωνα με το Reuters, την επόμενη εβδομάδα τις κατευθυντήριες οδηγίες του για την κλινική διαχείριση της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους
LIFO NEWSROOM