ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο Πάπας Φραγκίσκος «ντρέπεται» για λογαριασμό των παιδεραστών κληρικών

Ο Πάπας Φραγκίσκος «ντρέπεται» για λογαριασμό των παιδεραστών κληρικών Facebook Twitter
0

Ο πάπας Φραγκίσκος που βρίσκεται στη Χιλή, της οποίας η Εκκλησία έχει στιγματιστεί από σκάνδαλα παιδεραστίας, εξέφρασε την «ντροπή του» γι' αυτές τις εξελίξεις, κατά την πρώτη ομιλία που εκφώνησε σήμερα ενώπιον των πολιτικών αρχών της χώρας.

«Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τον πόνο και την ντροπή που αισθάνομαι για το ανεπανόρθωτο κακό που έγινε σε παιδιά από ιερείς της Εκκλησίας», δήλωσε χειροκροτούμενος.

«Θα ήθελα να ενώσω τη φωνή μου με αυτές των αδελφών μου στην επισκοπή, καθώς μολονότι είναι σωστό να ζητήσουμε συγγνώμη και να στηρίξουμε με δύναμη τα θύματα, είναι ανάγκη ταυτόχρονα να δεσμευθούμε ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί», πρόσθεσε.

Ο πάπας, ο οποίος προωθεί τη «μηδενική ανοχή» έναντι των παιδεραστών ιερέων, βρίσκεται αντιμέτωπος στη Χιλή με μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση.

Ο ογδοντάχρονος χιλιανός ιερέας Φερνάντο Καραντίμα, ένας χαρισματικός πρώην εκπαιδευτής ιερέων, κρίθηκε το 2011 από δικαστήριο του Βατικανού ένοχος για πράξεις παιδεραστίας κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Υποχρεώθηκε να αποσυρθεί και να περάσει την υπόλοιπη ζωή του σε «μεταμέλεια».

Όμως τον Ιανουάριο 2015, ο πάπας Φραγκίσκος πήρε την πολύ αμφιλεγόμενη απόφαση να διορίσει τον Χουάν Μπάρος επικεφαλής μιας αρχιεπισκοπής της χώρας, παρόλο που ήταν ύποπτος ότι είχε προστατεύσει στο παρελθόν την γηραιό καταδικασθέντα ιερέα.

Τον Απρίλιο 2011, η Καθολική Εκκλησία της Χιλής είχε ζητήσει επισήμως συγγνώμη για όλα τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που είχαν διαπράξει μέλη του κλήρου καθώς και για το γεγονός ότι δεν είχε αντιδράσει στο παρελθόν στις καταγγελίες που είχαν γίνει.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της αμερικανικής μκο Bishop Accountability, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος σχεδόν 80 χιλιανών ιερωμένων για σεξουαλική κακοποίηση.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Διεθνή / Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Η πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στην Αλάσκα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς μια συμφωνία που θα ευνοεί τη Μόσχα μπορεί να αποδυναμώσει την Ουκρανία και τη δυτική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Διεθνή / Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Η έρευνα, που διήρκεσε δύο δεκαετίες και βασίστηκε σε στοιχεία από περισσότερες από 66.000 γυναίκες, καταγράφει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού σε όσες είχαν εμπειρία stalking
LIFO NEWSROOM
Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Διεθνή / Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Αντιδράσεις από τη δήμαρχο της πόλης για την απόφαση Τραμπ να αναλάβει τον έλεγχο της αστυνομίας και να στείλει τον στρατό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, υπό το πρόσχημα της εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM
Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Διεθνή / Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κατ' ιδίαν - Στόχος είναι να κατανοήσουμε πώς θα μπορούσε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τραμπ
LIFO NEWSROOM