Πάλι προαναγγέλλουν αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: Κυρίαρχο στοιχείο ο βαθμός του απολυτηρίου

Πάλι προαναγγέλλουν αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: Κυρίαρχο στοιχείο ο βαθμός του απολυτηρίου Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
4

Στις αλλαγές στην Παιδεία και το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΤΕΙ-ΑΕΙ, που θα τεθεί σε εφαρμογή από το Ιούνιο του 2020, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως θα είναι διαφορετικός ο τρόπος εισαγωγής με κυρίαρχη λογική για την εισαγωγή τον βαθμό του απολυτηρίου.

Φέτος ο υπουργός δήλωσε ότι οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα: τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία.

Όπως είπε, γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων για να μην φορτωθούν οι μαθητές με μαθήματα διότι έχουν να ετοιμαστούν και για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Για τις μετεγγραφές είπε πως θα ισχύσουν από το ερχόμενο εξάμηνο εφόσον το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα ψηφιστούν οι σχετικές τροπολογίες.

Οι μετεγγραφές ανέφερε ότι θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια και μόνο, υπογραμμίζοντας πως η εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό αγαθό και καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.

Για τις σχολικές εκδρομές, ο κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν τώρα αντιδράσεις καθώς είναι μια υπουργική απόφαση που πάρθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τόνισε πως δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή αλλά θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά στοιχεία.

«Το μήνυμά μας είναι οργανώστε σωστές εκδρομές. Αδελφοποιηθείτε με σχολεία», είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είπε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα το οποίο θα γίνει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Η δημιουργία αυτού του Πανεπιστημίου είναι αποτέλεσμα αξιολογήσεων και γίνεται προσπάθεια να εντάξουμε τα καλά τμήματα των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια. Θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες συνέργειες τμημάτων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM