Ματωμένη Πρωτοχρονιά στις Φιλιππίνες- 190 τραυματίες από βεγγαλικά

Ματωμένη Πρωτοχρονιά στις Φιλιππίνες- 190 τραυματίες από βεγγαλικά Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 190 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά στις Φιλιππίνες, παρά την προεδρική οδηγία για περιορισμούς στη χρήση βεγγαλικών.

Οι κάτοικοι του Αρχιπελάγους στην πλειονότητά τους ασπάζονται τον Καθολικισμό, όμως οι ισχυρές αρχαϊκές και κινεζικές τους παραδόσεις απαιτούν την παραγωγή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου θορύβου, ως μέσο διωγμού για τα κακά πνεύματα. Εξ ου και η εκτεταμένη χρήση βεγγαλικών, που θεωρητικά εκτοξεύονται στον αέρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φρανσίσκο Ντούκε, 191 άνθρωποι τραυματίσθηκαν (μεταξύ τους κι ένα βρέφος 11 μηνών) στη διάρκεια των εορτασμών, ένας αριθμός κατά 77% μικρότερος από τον μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας.

Ματωμένη Πρωτοχρονιά στις Φιλιππίνες- 190 τραυματίες από βεγγαλικά Facebook Twitter

Ο ίδιος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τον μειωμένο αριθμό των τραυματιών και τόνισε πως «ο απώτερος στόχος είναι η πλήρης απαγόρευσή τους». Όπως τόνισε ,οι περισσότεροι από τους τραυματίες προέρχονται από τους δρόμους της Μανίλας και υπεύθυνα είναι τα παράνομα βεγγαλικά, που είναι γνωστά ως «πίκολος», γιατί έχουν το μέγεθος σπίρτου.

Ο πρόεδρος Ντουτέρτε είχε υπογράψει από τον Ιούνιο διάταγμα ππου καθόριζε τι είδους βεγγαλικά μπορούν να χρησιμοποιούνται και σε ποιες ζώνες, οι οποίες θα καθορίζονται από τις τοπικές αρχές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM