«Επιδρομή» της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη με 20 συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

«Επιδρομή» της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη με 20 συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία Facebook Twitter
0

Υπό κράτηση τέθηκαν 20 άτομα, εκ των οποίων οι 15 είναι ξένοι υπήκοοι, στη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική αστυνομία, ως ύποπτα για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Η τουρκική αστυνομία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας πριν από την πρώτη επέτειο της επίθεσης σε νυκτερινό κέντρο που είχε στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης χθες Σάββατο και είχαν στόχο τέσσερις τοποθεσίες σ' όλη την πόλη, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η αστυνομία, η οποία δεν κάνει γνωστές τις εθνικότητες των ξένων υπόπτων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως οι ύποπτοι πιστεύεται ότι σχεδίαζαν επίθεση στην πόλη κατά τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Τις τελευταίες ημέρες η τουρκική αστυνομία έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της εναντίον υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Την Πέμπτη και την Παρασκευή έθεσε υπό κράτηση περίπου 195 άτομα.

Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο αριθμός των εν υπηρεσία αστυνομικών έχει διπλασιαστεί σε 37.000 και δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν ή απαγορεύθηκαν σε ορισμένες περιφέρειες για λόγους ασφαλείας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πολλές οδοί σε περιοχές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης θα παραμείνουν κλειστές ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν θα επιτρέπεται η είσοδος βαρέων οχημάτων, έχει ανακοινώσει επίσης η αστυνομία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM