LIVE!

Σουδάν: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο Πολιτείες - Σφοδρές συγκρούσεις με τους αντάρτες

Σουδάν: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο Πολιτείες - Σφοδρές συγκρούσεις με τους αντάρτες Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του Σουδάν Όμαρ ελ-Μπεσίρ επέβαλε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δύο Πολιτείες του Σουδάν που πλήττονται από τις συγκρούσεις, η μία στο κέντρο της χώρας και η άλλη στα ανατολικά, στα σύνορα με την Ερυθραία.

Ο Μπεσίρ «δημοσίευσε σήμερα προεδρικό διάταγμα με το οποίο κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα έξι μηνών οι Πολιτείες του Βόρειου Κορντοφάν και της Κασάλα», μετέδωσε το πρακτορείο SUNA, χωρίς να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους ελήφθη αυτή η απόφαση.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει ήδη σε επτά άλλες Πολιτείες όπου διεξάγονται συγκρούσεις: στις πέντε Πολιτείες του Νταρφούρ, όπου η κυβέρνηση πολεμάει από το 2003 τους αντάρτες, καθώς και στο Νότιο Κορντοφάν και τον Μπλε Νείλο, όπου συγκρούονται από το 2011 οι κυβερνητικές δυνάμεις με τους αντάρτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κινήματος του Σουδάν (SPLM).

Σύμφωνα με το σουδανικό Σύνταγμα του 2005, ο πρόεδρος μπορεί να επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης με προεδρικό διάταγμα, το οποίο υποβάλλεται για έγκριση στο κοινοβούλιο μέσα σε δύο εβδομάδες.

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM