Αίρονται και από την πλευρά της Τουρκίας οι περιορισμοί στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου για Αμερικανούς πολίτες

Αίρονται και από την πλευρά της Τουρκίας οι περιορισμοί στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου για Αμερικανούς πολίτες Facebook Twitter
EPA/MICHAEL KAPPELER
0

Η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ήρε όλους τους περιορισμούς, όσον αφορά την έκδοση θεωρήσεων εισόδου στην Τουρκία για Αμερικανούς πολίτες, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε μια ανάλογη ενέργεια, τερματίζοντας την πολύμηνη διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

«Τηρώντας την αρχή της αναλογικότητας, οι απαγορεύσεις που είχαμε επιβάλει στο καθεστώς της έκδοσης βίζας για τους Αμερικανούς πολίτες αίρονται» ανέφερε η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

Λίγο νωρίτερα, η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα είχε ανακοινώσει ότι ξαναρχίζει να εκδίδει βίζες για τους Τούρκους πολίτες μετά τις «διαβεβαιώσεις» που έλαβαν οι ΗΠΑ από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο μέλλον οι τουρκικές αρχές θα ενημερώνουν «εκ των προτέρων» τις ΗΠΑ, αν σκοπεύουν να συλλάβουν κάποιο μέλος του προσωπικού των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.

Αφορμή για την αμοιβαία διακοπή στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου στάθηκε η σύλληψη του Μετίν Τοπούζ, ενός υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, τον οποίο οι τουρκικές αρχές κατηγορούν ότι διατηρεί δεσμούς με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πάντως, η τουρκική πρεσβεία σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι οι τουρκικές αρχές «δεν θεωρούν σωστό να ισχυρίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από την Τουρκία και να παρέχουν λανθασμένες πληροφορίες στο αμερικανικό και το τουρκικό κοινό», προσθέτοντας ότι διατηρούν σοβαρές ανησυχίες σε ό,τι αφορά τις διώξεις Τούρκων πολιτών στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρωας ή Προδότης: Νέο άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / «Ήρωας ή Προδότης»: Άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Ένα άγαλμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Τι σημαίνει η παρουσία του Αμερικανού επαναστάτη ήρωα δίπλα σε Βρετανούς βασιλείς και ναυάρχους;
LIFO NEWSROOM
Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM