Ζυρίχη: Εκκενώθηκε το προξενικό γραφείο των ΗΠΑ εξαιτίας ύποπτου αντικειμένου (upd)

Ζυρίχη: Εκκενώθηκε το προξενικό γραφείο των ΗΠΑ εξαιτίας ύποπτου αντικειμένου (upd) Facebook Twitter
Φωτογραφία: εφημερίδα Blick
0

Εκκενώθηκε το αμερικανικό προξενείο στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Ζυρίχη, έπειτα από τον εντοπισμό από υπαλλήλους του ενός ύποπτου πακέτου στην είσοδο του κτιρίου.

Επρόκειτο για μια σακούλα στην οποία ήταν γραμμένο, μεταξύ άλλων, «Για τις επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις SWAT των ΗΠΑ». Η αστυνομία της Ζυρίχης κλήθηκε επί τόπου περίπου στις 7:45 τοπική ώρα, όπως μετέδωσε το Ελβετικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το προξενείο βρίσκεται στη συνοικία της Ζυρίχης Ζίφελντ. Δύο κτίρια εκκενώθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης. 

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Blick, που μετέδωσε πρώτη την είδηση, ανέφερε πως ένας άνδρας ο οποίος παρενοχλούσε τους προξενικούς υπαλλήλους συνελήφθη πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Reuters, η ελβετική αστυνομία που ερεύνησε το κτίριο το χαρακτήρισε ασφαλές, είπε ότι το αντικείμενο που εντοπίστηκε ήταν ακίνδυνο και ήρε τον αποκλεισμό που είχε επιβάλλει νωρίτερα στην περιοχή, ενώ επιτράπηκε στους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM