Γιούνκερ: Η απόσχιση της Καταλονίας δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια καταστροφή

Γιούνκερ: Η απόσχιση της Καταλονίας δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια καταστροφή Facebook Twitter
0

Η απόσχιση της Καταλονίας δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια "καταστροφή" την οποία η ΕΕ θα εργαστεί για να την παρεμποδίσει και να υποστηρίξει την ενοποιημένη Ισπανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Το ζήτημα της Καταλονίας μας απασχολεί ιδιαίτερα. Δεν μου αρέσει η κατάσταση που έχει προκληθεί. Πρόκειται για μία καταστροφή με διάφορους τρόπους. Έχει φορτίσει την πολιτική ατμόσφαιρα, έχει δημιουργήσει ρήγματα στην ισπανική και την καταλανική κοινωνία, έχει προκαλέσεις προβλήματα μέσα στις οικογένειες, ανάμεσα στους φίλους, είναι λυπηρό», δήλωσε ο Jean-Claude Juncker, στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

Ο κ. Juncker έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας, Carles Puigdemont, ο οποίος έχει καταφύγει στο Βέλγιο: «Οι Καταλανοί αποσχιστές δεν πρέπει να υποτιμούν την ευρεία υποστήριξη που έχει ο Mariano Rajoy σε όλη την Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM