Σομαλία: Στους 85 οι νεκροί από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Μογκαντίσου

Σομαλία: Στους 85 οι νεκροί από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Μογκαντίσου Facebook Twitter
0

Στους 85 ανήλθαν οι νεκροί από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες, Σάββατο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, σε ένα από τα πιο αιματηρά που έχουν σημειωθεί στη χώρα από το 2007 οπότε οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ ξεκίνησαν τη δράση τους.

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό εξερράγη μπροστά από ένα ξενοδοχείο στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο Κ5 της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, ο οποίος είναι γεμάτος με κυβερνητικά κτίρια, εστιατόρια και καταστήματα.

Δύο ώρες αργότερα ένα άλλο παγιδευμένο όχημα εξερράγη στη συνοικία Μεντίνα της σομαλικής πρωτεύουσας.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Οι Σομαλοί ισλαμιστές Σεμπάμπ, που συνδέονται με την αλ Κάιντα, συχνά εξαπολύουν επιθέσεις στο Μογκαντίσου και τα περίχωρά της.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε έξω από το δημοφιλές ξενοδοχείο Safari, όπου όμως δεν διαμένουν συχνά κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Συνήθως οι Σεμπάμπ βάζουν στο στόχαστρο ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνται από μέλη της κυβέρνησης.

Οι Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου τον Αύγουστο του 2011 και τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει επίσης τα περισσότερα από τα προπύργιά τους. Όμως ελέγχουν ακόμη μεγάλες εκτάσεις στην ύπαιθρο και εξαπολύουν συχνά αντάρτικες επιχειρήσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα και σε στρατιωτικές βάσεις.

Η χθεσινή επίθεση έγινε μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Σομαλίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM