Λιβερία: Ο Τζορτζ Γουεά προηγείται στις προεδρικές εκλογές

Λιβερία: Ο Τζορτζ Γουεά προηγείται στις προεδρικές εκλογές Facebook Twitter
0

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μίλαν και της Παρί Σεν Ζερμέν, Τζορτζ Γουεά προηγείται σε 9 από τις 15 εκλογικές περιφέρειες της Λιβερίας, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής Ζερόμ Γκ. Κορκογιά.

Την προεδρία της Λιβερίας διεκδικούσαν 20 υποψήφιοι. Αν κανένας από αυτούς δεν καταφέρει να αποσπάσει πλειοψηφία, τότε οι δύο πρώτοι σε ψήφους θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο, τον Νοέμβριο.

Ο Γουεά ήταν και πάλι υποψήφιος για την προεδρία το 2005 αλλά τότε ηττήθηκε από την Έλεν Τζόνσον-Σιρλίφ που έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Λιβερίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM