Και η Τερέζα Μέι ζητά κυρώσεις γα την Β. Κορέα

Και η Τερέζα Μέι ζητά κυρώσεις γα την Β. Κορέα Facebook Twitter
0


Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να εξετάσει επειγόντως το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας και να επισπεύσει την εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων.


«Αυτή η τελευταία ενέργεια της Βόρειας Κορέας είναι απερίσκεπτη και θέτει μια απαράδεκτη επιπλέον απειλή στη διεθνή κοινότητα», ανέφερε σε δήλωσή της που στάλθηκε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η Μέι.


«Συζήτησα τη σοβαρή απειλή που παρουσιάζουν αυτές οι επικίνδυνες και παράνομες ενέργειες με τον πρωθυπουργό Άμπε στην Ιαπωνία αυτή την εβδομάδα και επαναλαμβάνω την έκκληση που απευθύναμε από κοινού για πιο αυστηρή δράση, περιλαμβανομένης της αύξησης του ρυθμού εφαρμογής των υφιστάμενων κυρώσεων και της εξέτασης επειγόντως από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ [του ενδεχομένου επιβολής] νέων κυρώσεων», ανέφερε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM